Posted on

Spaying eller neutrering av ditt husdjur

AddThis Sharing ButtonShare till FacebookFacebookFacebookShare till TwittertwittertwitterShare till PinterestPinterestPinterestShare till MoreadDthismore2

Detta ämne presenteras för veterinärer varje dag över hela landet. Även om det i årtionden har varit konventionellt av övning för att köka/spaydjur vanligtvis vid 6 månader, och till och med mycket mer nyligen av många skyddsrum på till och med 6-8 veckor i vissa husdjur, ifrågasätts denna praxis nu av motstridiga studier nu Visar att vänta på spaying/neutrering av djur tills de når sexuell mognad vid vanligtvis ett års ålder, samt att helt enkelt väga för- och nackdelarna med proceduren alls, borde övervägas på en individuell husdjur.

De många väsentliga orsakerna till att djur spayas eller kastreras är att kontrollera det redan väsentliga PET -överbefolkningsproblemet. Tyvärr, varje dag över hela landet, avlivas ett antal djur av djur på grund av i vissa fall oönskade graviditeter, och med de hårda ekonomiska tiderna minskar många djurskyddare på vissa aspekter av hälso- och sjukvård. Från en individuell husdjursbasis har emellertid vissa studier visat att djur som genomgår spaying eller neutrering har förbättrade risker för vissa cancerformer som bencancer (särskilt mycket vanligare hos stora eller enorma rashundar), urinblåsan, prostatacancer, som samt hemangiosarkom.

Urininkontinens är mycket vanligare hos kastrerade eller spayade djur, liksom vissa hormonella problem som sköldkörtelsjukdomar och till och med beteendeproblem som förbättrad aggression i en studie i spayed/kastrerade djur. En växande epidemi av CCLiate Cruciate Ligament (CCL) skador är betydligt mycket vanligare hos djur kastrerade/spayed före ett års ålder. På baksidan minskar tidig spaying av kvinnliga hundar avsevärt risken för bröstcancer och kommer att undvika en livmoders abscess/infektion känd som en pyometra, som ibland ses i oupplöst medelålder och äldre kvinnliga hundar.

Min egen känsla efter att ha tittat på båda sidor av frågan är att om en enskild djurskydd kan vara en ansvarsfull husdjursägare, när han inte släpper ett intakt husdjur från koppel eller chansen att ströva, om en vårdnadshavare väljer att kastrera eller spay deras Canine att det görs vid ett års ålder, snarare än tidigare tidigare rekommendationer och vad som görs i skyddsmedicin och djur där. Liksom med många saker i livet finns det inget lämpligt svar på detta väsentliga hälsovårdsbeslut.

En mycket väsentlig övervägande innan du spaying eller neutrerar ett djur är att genom att ta bort könshormonerna finns det en stor spänning på resten av det endokrina systemet, som alla fungerar tillsammans och inte i separata delar enligt min mening. Jag rekommenderar av den anledningen både före och efter spaying att en bra naturlig diet matas som Azmira, Pet Guard eller Wysong. Det är också viktigt att ha alla djur, men särskilt kastrerade/spayade på ett bra multivitamintillskott som vitachews eller mycket vitachews, samt en god kvalitet omega 3 fettsyra som mycket ren omega 3, vara väl hund, vara väl Cat och Nordic Naturals Omega 3 Pet Supplement.

1800 Petmeds har också ett fantastiskt endokrin paketavtal som inkluderar några av dessa i en ekonomisk, men ändå frisk trekant, inklusive antioxidanttillskottet Proanthozone, som alla kan arbeta tillsammans för att upprätthålla optimal hälsa hos kastrerade eller spayed hundar eller katter.

Husdjurshälsa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *