Posted on

Min hund utvärderade positivt för Lyme Disease

AddThis Sharing ButtonShare till FacebookFacebookFacebookShare till TwittertwittertwitterShare till PinterestPinterestPinterestShare till Moreaddthismore137

Maj är National Lyme Disease Awareness Month.

Lyme -sjukdom är en infektionssjukdom som överförs genom fästingbit, många vanligtvis hjortfästaren. Särskilt under de varma månaderna kan många djur bitas av fästingar som bär denna sjukdom. Lyme-sjukdomen är många som vanligtvis ses i de nordöstra och mitten av sektioner i USA, men har också dokumenterats i många andra stater. Lyme -sjukdomen är många som vanligtvis ses hos hundar, eftersom katter verkar vara mycket mer resistenta mot organismen. Många djur som naturligtvis utsätts för Lyme -sjukdom utvecklar aldrig några symtom eller blir sjuka. Av den anledningen om ett husdjur “testar positivt” för Lyme -sjukdomen, innebär det inte nödvändigtvis att ett husdjur är sjukt eller smittat eller behöver behandling.

Till exempel kommer många husdjur att komma över sjukdomen på egen hand men kan förbli positiva i ett blodprov i månader eller år. Många veterinärer har ett enkelt blodprov som kan berätta inom några minuter om ditt husdjur har utsatts för Lyme -sjukdom. Andra laboratorietester som en Western blot eller C6 -blodprov kan göras; Men enligt min erfarenhet behövs de sällan i medicinsk praxis.

I händelse av att en Lyme -sjukdom är positivt PET är symptomatisk, borde antibiotikabehandling inrättas. Tecken och symtom på Lyme -sjukdom hos hundar kan inkludera:

Letargi

Svullna körtlar

Feber

Haltande (som kan vara en skiftande halthet i olika ben)

Och ibland komplikationer i njur- och hjärt-/nervsystemet

I vissa situationer som involverar labradorer och gyllene retrievers verkar hundraser som dessa ha en högre genetisk predisposition till njurformen av Lyme -sjukdom jämfört med andra raser. Behandling består vanligtvis av 3 till 6 veckors antibiotikabehandling, många vanligtvis doxycyklin, som också kan behandla andra dolda fästingburna sjukdomar. Det finns vaccinationer tillgängliga för Lyme -sjukdom; Men enligt min åsikt och erfarenhet kanske vaccinationerna inte är effektiva och jag är orolig för långsiktiga autoimmuna problem. Det är av detta skäl att det bästa förebyggandet av Lyme-sjukdomen använder lopp året runt och fästkontroll.

Borreliainfektion

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *