Posted on

Skapa trogna klienter

av Daryl Conner
1 augusti 2017
Att hitta kunder kan vara dyra. Även om stora husdjurskötsel är efterfrågade i många delar av landet, spenderar många av oss fortfarande en stor summa pengar för att hjälpa kunder att upptäcka oss.

Vi gör detta med skyltar för våra företag, flygblad, företagskort, sociala nätverksinsatser, telefonlistor, konventionell marknadsföring som tidning samt radio samt mer. Jag har förstått att baka massor av kakor för att distribuera till regionala veterinärer tillsammans med en bunt med företagskort (som fungerar bra, förresten!) Marknadsföring är kostsam, men det är exakt hur vi utvecklar vår handel.

På en nybil och lastbilsresa med min make, som har tillbringat hela sitt yrke i företagets värld, diskuterade han något som heter “Girards lagstiftning om 250.” Han fortsatte med att diskutera att en bil- och lastbilsförsäljare vid namn Joe Girard inrättade denna lagstiftning under hans långa såväl som extremt lönsamma yrke som säljer bilar. Girard var så stor på sin uppgift att han utsågs av Guinness Book of World Records som världens största detaljhandelsförsäljare. Så varför är det viktigt för groomers? Eftersom vi bör erbjuda oss själva till våra kunder för att få dem i dörren och göra det möjligt för oss att groom sina husdjur.

Grunderna i Girards lagstiftning om 250 är denna, den typiska personen förstår 250 personer som är tillräckligt tillräckligt för att påverka deras inköpsbeslut. Han kom med denna lagstiftning efter att ha gått till en katolsk begravning. Vid massan tillhandahöll begravningshuset ut kort till varje besökare med ett fotografi såväl som namnet på de avgått. Girard frågade begravningsdirektören exakt hur han förstod exakt hur många kort skulle skriva ut. Killen berättade för honom att han hade upptäckt av erfarenhet att många begravningar hade cirka 250 personer deltog. Girard härledde sin lagstiftning efter att ha tänkt på att om den typiska personen hade 250 personer som brydde sig tillräckligt om att de skulle betala sista respekt, hade de också ett visst inflytande över dessa människors liv.
Annonser

Med hjälp av denna teori fortsatte han med att erbjuda mycket fler bilar och lastbilar än någon typ av annan säljare i historien! Han gjorde detta genom att bevara en enastående anslutning till varje person som han erbjöd en bilar och lastbil till. Han räckte till dem på såväl födelsedagar som helgdagar; Höll i åtanke namn på sina barn såväl som makar. Om de var missnöjda med sitt köp gjorde han vad han kanske för att göra dem lyckliga. Genom att göra detta utvecklade hans legendariska försäljningskarriär, liksom även om vi skrubber husdjur, inte säljer bilar, kan vi göra exakt samma sak.

Här är några koncept som kommer att utveckla lojalitet när du har en blivande klient i kontakt med dig om skötsel:

Returnera telefonsamtal snabbt

Många av oss arbetar ensamma, liksom att låta röstmeddelanden hämta telefonsamtal medan vi arbetar. Det kan vara tilltalande att låta dessa meddelanden marinera ett tag eftersom vi är hektiska och trötta. Jag förstår att jag har gjort mig skyldig till just det. Men när jag återvänder telefonsamtal snabbt hör jag uppskattningen i människors röster, “Åh, säg tack till dig för att du kom tillbaka till mig så snabbt.” Om det är en ny kund har jag precis gjort mitt allra första intryck.

Kom tillbaka för att se om de är nöjda med ditt arbete

När du har brudgummet ett husdjur för första gången, notera för att ringa en dag eller två efter din tjänst för att se om folket var lyckliga. Om de var så bra som du försöker utveckla ditt företag, fråga dem om de skulle tänka på att berätta för sina goda vänner och hushåll om dig. Du skulle bli förvånad exakt hur många gånger bara ber om en remiss sätter konceptet i en persons sinne för att berätta för andra. Om de var missnöjda med något element i ditt arbete; “Hans klor var fortfarande skarpa såväl som han skrapade upp mitt ben,” eller “Jag hoppades verkligen att hans hår skulle bli kortare,” inbjuder dem att hitta in för att reparera problemet. Den lilla investeringen i din tid kommer att betala sig enormt eftersom du visar att du bryr dig.

Om du har ett klientklagomål, gör vad som krävs för att göra dem lyckliga

För många år sedan arbetade jag som kundtjänstrepresentant för vad som vid den tiden var den största grooming -grossistverksamheten i landet. När jag anställdes för uppgiften frågade jag ägaren, “Så, vad är det du vill att jag ska göra, exakt, när någon klagar?”

Han malade inga ord, “Gör dem lyckliga.” Dessa tre bitars ord stannade hos mig till denna dag. Om någon hatar klippet du lägger på deras bichon, erbjuda dem en helt gratis brudgum för deras nästa besök. Den lilla investeringen i din tid såväl som produkter kanske inte bara håller en rutinmässig klient angående dig, men kommer att ha krusningspåverkan av att röra vid de 250 personerna i sin cirkel. Mina andra hälften quips, “Klienten kanske inte alltid har rätt, men klienten är alltid kunden.” Det är mycket bättre att ge bort en helt gratis brudgum än att förlora klienten för alltid.

Var tacksam

Även om du är den största groomer i din ARnull

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *