Posted on

Hjälp för Wintertime Blues

Vi når den tiden på året där, även om dagarna blir längre, verkar vintern bara inte vilja ta slut, liksom de längre dagarna på våren såväl som Sommartid verkar åldrar borta. Även om detta känns av många till viss del, upplever vissa människor en allvarlig humörmodifiering när säsongerna förändras. De kan sova lika mycket, ha lite energi, liksom längtar efter godis och stärkelsefulla livsmedel. De kanske också känner sig deprimerade. Detta förstås som vintertime -blues, eller säsongsmässigt affektivt tillstånd (SAD). Medan allvarliga situationer kan behöva behandling av en läkare, här är några idéer som kan hjälpa fram till våren anländer.

Förutom de uppenbara saker som att äta rätt, träna och få tillräckligt med sömn, se till att du planerar aktiviteter som får dig utanför, oavsett väder. Till och med några minuters naturliga ljus om dagen kan göra en skillnad i exakt hur du känner dig.

Lägg mycket mer ljus i ditt liv. Att ha en hel del lampor i ditt hem kanske inte ersätter naturligt solljus, men det kan höja din humör. När det är mörkt utanför bidrar ett mörkt, dyster hem bara till en låg stämning. Byt ut normala glödlampor med fullspektrumlampor. För allvarliga fall, tänk på att få en ljusbox.

Uppdatera dina tankar om vintern. Även om det inte är din föredragna tid på året, upptäck något att uppskatta med säsongen. Om det inte var så bra som vintern, skulle vi inte njuta av våren så mycket.

Reiki har visat sig hjälpa till med ångest genom att sätta kroppen, sinnet och andan i en djup specifik av avkoppling. Till och med en behandling kan ge omedelbar lättnad.

När allt annat misslyckas, krulla upp med en fantastisk bok, en kopp varm choklad samt ditt föredragna husdjur, samt njuta av de kalla, mörka dagarna från ett varmt område i din soffa!

Inslagskung

«Bokrecension: Guardians of Being
Håller området »

7 kommentarer till Assist for the Wintertime Blues

Ingrid säger:

2 februari 2010 kl 15:17

Jag har inte provat ljuslådorna – verkar som om de gör en skillnad för dig, Layla och Crystal. Jag har inte provat dem, men kontoret jag använde för att arbeta i ändrad till full spektrumbelysning, liksom det gjorde en betydande skillnad!

Svar

Crystal Remove Proofing säger:

2 februari 2010 kl 13:48

Tja tidpunkten för denna publicering är purrfect, eftersom jag sitter här och njuter av snö ackumuleras … och ackumuleras!

Jag har mitt glada ljus när jag kal. Det är ett mirakel! Skulle inte vara utan det !!

Svar

Layla Morgan Wilde säger:

2 februari 2010 kl 12:58

Jag gillar att använda en olycklig ljuslåda. De hjälper verkligen.

Svar

Ingrid säger:

1 februari 2010 kl 21:20

Susan, kakao och kattterapi är alltid en bra lösning, oavsett vad som är dig!

Debbi, jag är glad att du gillade det här inlägget, liksom att du tycker om bilderna. Jag har kul att välja dem.

Svar

Debbi säger:

1 februari 2010 kl 14:29

Förresten, jag lyckades inte komma ihåg att nämna, du har alltid de allra bästa bilderna på dina inlägg. Det lyser också mitt humör. Tack!

Svar

Debbi säger:

1 februari 2010 kl 14:27

Bra rekommendationer Ingrid. Ljus gör en stor skillnad i ditt humör. Mina persienner, gardiner såväl som ytterdörren är alltid öppna under dagen för att släppa in ljuset såväl som att se, några, av vad som händer i världen utanför. Spade snö får mig utanför, oavsett hur väderförhållandet är, säkert.

Svar

Susan Faye säger:

1 februari 2010 kl 12:08

Bra råd, särskilt för de som jag i Stillahavsområdet. Jag har min kakao såväl som min katt på den förberedda för akutterapi!

Svar

Lämna ett svar Avbryt svar
Din e -postadress publiceras inte. nödvändiga fält är markerade *
Kommentar *
Namn *

E -post *

Genom att lämna en kommentar håller du med om insamlingen av dina data från denna webbplats enligt vår
Integritetspolicy.
*

Meddela mig om uppföljningskommentarer med hjälp av e-post. Du kan också prenumerera utan att kommentera.

Δ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *