Posted on

Sätt tandvård på ditt husdjurs checklista

Heartworm Prevention – check. Skott – Kontrollera. Groomed – check. Tandundersökning samt rengöring – Hmmm? Fido såväl som fluffiga krav deras tänder rengörs!

Ja, husdjursägare ser normalt till att deras hundar såväl som katter får TLC från topp till tå, men kanske bara kommer ihåg den helt viktiga munnen såväl som tänderna i sina lurviga vänner. Att ignorera dessa pärlvita leder till ett enormt problem. Vid två års ålder har 70% av katterna såväl som 80% av hundarna en viss grad av periodontal sjukdom. Konsekvenserna, precis som dina tänder, kan orsaka andra allvarliga problem.

“Vi ser på wellness såväl som förebyggande som en avgörande del av husdjursägande,” säger Heidi Lobprise, DVM, Davdc, en veterinär tandläkare med mycket mer än tre decennier av erfarenhet. ”Vi förlänger det till värdet av tandvård. Du måste vara proaktiv så att du behandlar alla typer av blivande problem, särskilt parodontisk sjukdom, innan den blir dålig. ”

Vad måste du göra för att dessutom ditt husdjurs tandhälsa?

Besök din veterinär: Varje husdjursägare måste ta sin katt och husdjurshund till sin veterinär åtminstone när varje år. Din veterinär kommer att titta noggrant på ditt husdjurs mun för alla typer av indikationer på problem. Det är en del av hälsopaketet, säger Dr. Lobprise.

Börja tidigt: Stor tandvård måste börja förr snarare än senare. Det är särskilt avgörande för små rashundar på mindre än 20 pund. Ju mindre rasen, desto mycket mer sannolikt kommer ditt husdjur att etablera en tandvård med tanke på att det inte finns så mycket ben för dessa tänder.

Se efter indikationer på problem: Om du märker tandköttets rodnad kan det signalera tandköttsinflammation. Du måste också leta efter lösa tänder eller tänder som missfärgas eller täckas i Tartar. Mycket fler indikationer inkluderar ditt husdjur som skjuter bort när du rör vid ditt husdjurs mun, siklar eller släpper mat från munnen samt alla typer av indikationer på blödning. Förlust av aptit och vikt kan peka på tandproblem eller blivande andra problem. Husdjursägare skämt ofta om deras hunds eller kattens dåliga andetag, men det är ofta ett avgörande tecken på parodontisk sjukdom. Tyvärr, säger Dr. Lobprise, indikerar ett sådant dåligt andetag normalt att sjukdomen har kommit framåt.

Rengör dessa tänder varje år: om förebyggande är värt ett kilo botemedel, bör du definitivt inte vänta på eller skämta om det dåliga andetaget. Dr. Lobprise föreslår starkt en omfattande undersökning och städning varje år. Du går till tandläkaren två gånger om året för sådan vård, eller hur? Tja, hundar såväl som katter kräver också sådan tandvård.

Dolda problem: En omfattande tandundersökning innehåller mycket mer än bara en visuell inspektion. Röntgenstrålar gör det möjligt för din veterinär att se mycket mer med tanke på att cirka 75 procent av varje tand är dold under tandköttet. Förutom att se alla typer av problem i varje tand, ger dessa röntgenstrålar din veterinär en djupgående titt på benuttagets hälsa och välbefinnande. “Vi berättar alltid för husdjursägare att vi kan ringa dem under proceduren för att rapportera frågor samt gå igenom vad som kan kräva att göra”, konstaterar Dr. Lobprise.

Ren maskin: Som en del av denna process kommer din veterinär att vilja göra en omfattande rengöring, som innehåller mycket mer än bara rengöring av kronorna. För att göra detta behövs faktiskt anestesi för att göra det möjligt för veterinärtandläkaren att undersöka, undersöka såväl som noggrant rena tänderna såväl som tandköttet såväl som att polera tänderna för dessutom skydd. Det är den mest effektiva och riskfria metoden för att rengöra både placken såväl som tartar från din hunds eller kattens tänder.

Oro: Slå ut min husdjur eller katt, inget sätt? Var säker på att Pet Dentistry har kommit långt. Din veterinärtandläkare kommer att undersöka och testa ditt husdjur före anestesin för att se till att det är välbefinnande och sedan regelbundet screena sina avgörande indikationer under proceduren. “Vi har kommit en lång metod inom tandvård,” råder Dr. Lobprise husdjursägare. ”Det är så avancerat att fördelarna i allmänhet överväger riskerna. Det finns bara ingen metod som du kan ge stor tandvård utan anestesi. ”

Dental Fund: Nu går ditt inre pengarregister. Det är inte överkomligt för sådan tandvård. Dr. Lobprise påminner dock husdjursägare, att “stora anslutningar behöver fantastiskt ansvar.” Planera för kostnaden. Mycket bättre än, tänk på husdjursförsäkringsskydd som hjälper täcker kostnaderna. Telefonsamtal det din tandfond. Förutom att tiden för att inrätta den fonden måste ta plats tidigare såväl som inte efter att allvarliga villkor uppstår.

Gör din del: Du rengör tänderna så att du på samma sätt måste rengöra hundens eller kattens tänder när en dag om du är praktisk. Att borsta ditt husdjurs tänder går en lång metod för att bevara oral hälsa och wellness mellan de årliga tandproven samt rengöring. Arbeta med din veterinär för att visa dig lämplig metod till Do så.

Ta dig tid: Everyday Borsting är guldstandarden, säger Dr. Lobprise, men det är inte alltid möjligt såväl som att borsta ett antal gånger i veckan kan vara effektivt. Många hundar accepterar borstning; Katter kan vara lite mer motståndskraftiga. Tålamod såväl som träning är viktigt. Dr. Lobprise föreslår att du är enkel för att borsta. Arbeta med att komma på nära håll och personligt med ditt husdjurs mun. Börja med en liten mängd tandkräm, låta ditt husdjurlukt och smaka på det. Du kan sedan långsamt gå till tandborsten. Regelbundet beröm såväl som kanske till och med belöna ditt husdjur med en behandling när du går med i denna process. Och, i alla fall, var försiktig; Dessa tänder kan vara smärtsamma.

Handla rätt: Du kan inte använda någon typ av gammal tandborste. Tandborstar skapade för såväl hundar som katter är mjuka och vinklade för att hjälpa till att borsta bakre tänder. Vissa familjens husdjur gillar fingerborstar. En rad “tanddukar” kan användas om ditt husdjur bara vägrar någon typ av försök att rengöra tänderna. Engångsdukar skuras varje dag på utsidan av tänderna för att eliminera plack. Kontrollera med din veterinär för att se till att du får det bästa rengörings- eller rengöringsverktyget för din husdjur eller katt.

Läckra tandkräm: Använd aldrig din tandkräm på din husdjur eller katt. Det är inte välsmakande och ännu värre, det är suddiga såväl som dina familjer husdjur inte kan skölja som du gör så att de skulle svälja det. Usch! Istället finns ett antal hund- och kattspecifika tandkrämer tillgängliga. Dessa är enzymatiska för att tillhandahålla högre rengöring av livsmedelsskräp såväl som plack samt sväljer. Husdjur tandkräm finns i smaker som nötkött, kyckling, skaldjur samt mynta för att dessutom locka ditt husdjur. Dessutom kan din veterinär till och med låta ditt husdjur prova en smak eller två som de kanske föredrar. Medan det hjälper till att avvärja problem, kan sådan borstning aldrig ersätta den årliga rengöringen av din veterinär, varnar Dr. Lobprise.

På menyn: Din katt eller husdjur kan dra nytta av ett antal livsmedel såväl som godis som har visat sig minska tandsjukdomar. Vissa använder en viss kibble-stil såväl som andra inkluderar en kemisk anti-tartar såväl som plackformulering. Din veterinär kan vägleda dig när du väljer produkter som har kontrollerats samt kliniskt bevisat att stödja ett husdjurs tandhälsa.

Tugga försiktigt: Våra familjer husdjur gillar att tugga dock vara försiktiga med att dessa leksaker såväl som godisar inte bryter tänderna, skadar deras tandkött eller värre. Antlers, svåra nylon- eller råhudben kan verka bra men Dr. Lobprise har sett sin andel skadade tänder från sådana föremål. Dr. Lobprise’s Policy of Thumb: Om du inte kan komprimera leksaken eller behandla med miniatyrbilden är det troligtvis lika svårt. samt aldrig ge ditt husdjur äkta ben. Förutom att de är hårda får familjens husdjur ofta allvarliga inre skador såväl som allvarliga gastrointestinala problem när de sväljer skarpa, tuffa att smälta ben.

Lägg till tandvård för Fido såväl som fluffig på din checklista. Stor tandhälsa och välbefinnande förlänger både längden och hög kvalitet på ditt husdjurs liv – och utan tvekan också din.

Ytterligare resursinformation: www.avdc.org (American Veterinary Dental College) samt www.vohc.org (Veterinary Oral Health and Wellness Council)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *