Posted on

Husdjur och gräsmatta kemikalier – inte en bra kombination

Medan en grön gräsmatta är vacker att titta på, bör du tänka två gånger på hur du går för att uppnå det frodiga, gröna utseendet. De bekämpningsmedel vi tillämpar på våra gräsmattor och trädgårdar är farliga för våra husdjur. Husdjur kan absorbera bekämpningsmedel genom tassarna eller slicka det från sina kroppar. Dessutom kan husdjur utsättas för bekämpningsmedel när de äter gräs. Några av de kemikalier som finns i herbicider spåras också lätt inuti ditt hem på dina skor. En EPA-finansierad studie 2001 fann att 2,4-D och dicamba (en kemikalie som används i herbicider) lätt spåras inomhus, förorenar luften och ytorna inuti bostäder och utsätter barn och husdjur på nivåer tio gånger högre än förhandsgränsen.

Detta borde räcka för att få alla husdjursägare att tänka två gånger om att använda kemiska gödselmedel. Det finns gott om naturliga och organiska alternativ för dessa kemikalier som inte bara är säkrare för dina husdjur utan också vänligare för miljön.

Insekticid och förgiftning av bekämpningsmedel är alltid en nödsituation och kräver omedelbar veterinäruppmärksamhet. Symtom på insekticidförgiftning är:

• Överdriven saliv
• rivning av ögonen
• Överdriven urinering
• Muskelryckning
• Svaghet
• Svår andning
• Kollaps
• Illamående
• kräkningar
• Buksmärtor
• Svaghet
• yrsel
• Ostadig gång

Upprepad exponering för fenoxi-herbicider (exempel: 2,4-D) kan påverka levern, njurarna, gastrointestinala kanaler och skelettmuskler. Vissa bekämpningsmedel innehåller klorofenoxysyror och är giftiga för blodet, vilket leder till anemi, neutropeni (lågt blodkroppsantal), trombocytopeni (lågt blodplättantal) och kattdistemper.

Sätt inte dina husdjurs hälsa i riskzonen-leta efter naturliga alternativ för att hålla din gräsmatta grön och din gård ogräsfri.

Inslagskung

Du kanske också gillar:
Hur man kontrollerar loppor utan kemikalier

EPA ökar granskningen av lopp- och fästingprodukter för husdjur

Påskliljor och katter: En potentiellt dödlig kombination

«Bästa produkter att köpa ekologiska
Bokrecension: “8 State Hurricane Kate” av Jenny Pavlovic »

3 kommentarer om husdjur och gräsmatta kemikalier – inte en bra kombination

Steve R. säger:

11 augusti 2018 kl 15:35

Min katt äter gräs i vår gated bakgård och jag gödslar inte, men gräsmattan installerades för bara tre månader sedan (Home Depot rullade sod) och vem vet vad som sattes på det innan jag fick den. Under den senaste veckan har min katt praktiskt taget slutat äta och dricka; Inga andra förgiftssymtom som beskrivs. Blodprover och röntgener visade en ganska normal och frisk 18 -årig katt, med lite leverrundning, som veterinären inte ansåg var oroande. Ändå får han bara en bit mat eller vatten eller en slick eller två ner innan han slutar. Jag är säker på att Home Depot Sod är lokalt odlad (jag bor i SoCal) så det är förmodligen annorlunda överallt, men har någon haft upplevelser som detta med Home Depot Sod? Jag skulle verkligen uppskatta alla insikter.

Svar

Ingrid säger:

13 juli 2009 kl 17:24

Jag har inte heller en hund, Tammy och Amber är en inomhuskatt, men jag är orolig för vad jag kan dra in på mina skor. Jag ser alltid till att jag torkar botten på mina skor efter att ha gått över nyligen befruktade gräsmattor, och jag tar alltid av mig skor in i min ytterdörr. Eftersom jag inte gillar att bära skor runt huset ändå fungerar det bra för alla!

Svar

Tammy säger:

13 juli 2009 kl 17:15

Jag är så nöjd med den information du publicerar! Vi har ingen hund (eller katter som går ut) men det är bra att veta om denna fara! Det är inte något jag ens skulle ha tänkt på!

Svar

Lämna ett svar Avbryt svar
Din e -postadress publiceras inte. behövliga fält är markerade *
Kommentar *
Namn *

E -post *

Genom att lämna en kommentar håller du med om insamlingen av dina data från denna webbplats enligt vår
Integritetspolicy.
*

Meddela mig om uppföljningskommentarer via e-post. Du kan också prenumerera utan att kommentera.

Δ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *