Posted on

Typer av taxar: Slät, lång, trådhårig fantasi

Dachshunds är utan tvekan en av mina toppdoggies av alla raser. De anses vara den 11: e mycket gillade husdjurshund enligt American Kennel Club. Bortsett från den speciella korvets husdjurstil sticker de ut på grund av deras utbud av egenskaper, vilken variation mellan kapptyper, färger och mönster.

Dachshunds kan upptäckas i mycket mer än 25 olika uppträdanden samt färger från vad vi vet. Bortsett från de vanliga kappfärgerna på svart såväl som solbränna, dachshunds på samma sätt gryning röd blå, fawn, blå såväl som grädde rockar.

Dessa färger producerar såväl sensationella som speciella kombinationer av kappmönster, som är normala bland taxar som Dapple, Merle förutom Brindle.

Den sista aspekten som räknar ut såväl mönstren som färger är deras kapphalt.

Det finns trådhåriga, smidiga såväl som långhåriga taxar som vi kommer att kolla in spektrumet först.

Dachshund Full Set Apparels – hoodies, kuddar, tee -skjortor samt mer

Alla mönster såväl som färger som inkluderar Dachshund! Kommer att fånga alla!

Typ av taxar

25. Smooth Haired Dachshund

Denna typ av kappa har rak, liksom ibland något vågiga trådar som känns silkeslen mjuk vid beröringen. Det upptäcks både i korta såväl som lång päls.

Det räknas ut genom förekomsten av en recessiv gen som förstås som den icke-troliga genen. Detta indikerar att båda föräldrarna behöver gener för att göra det möjligt för sina valpar att kunna bära den här typen av kappa.

Den resulterande pälsen är mycket lättare att hantera om kortare eller längre. Dessutom kastar det mindre vilket är utmärkt för husdjursägare som upplever från allergier.

24. Wire Haired Dachshund

Denna typ av kappa kännetecknas av såväl långa lockiga som grova hårsträngar. Det bestäms på grund av förekomsten av “Wiry” -gen. Det är en dominerande gen som bara behöver en förälder för att dyka upp på doxie.

Ändå används det inte vanligtvis över hela huset i USA är den mest framstående doxierocken du kan upptäcka i Tyskland.

När det gäller underhållshår behöver det vått ytterligare intresse eftersom det är mycket mer benägna att bli knutna och Matt mycket oftare samt så att följaktligen tappar mycket oftare än mjuk päls.

23. Långhårig tax

Den tredje av de tre kappsorterna är en långhårig tax, som har unikt långt hår jämfört med de två kappsorterna.

Dachshund med långt hår är resultatet av recessiva gener, vilket gör det mindre typiskt än den typiska sammetrockhund.

På grund av hårets längd verkar doxies som har denna kapptyp tappa mycket mer hår än sina motsvarigheter.

Detta kan vara en illusion, liksom mängden skjul kan bero på olika problem som sjukdom, eller om lämpligt vårdning görs.

När de är lämpligt preparerade kommer dessa långa lås att verka silkeslen och mjuka som ger ditt doxie sensationella utseende när du går mot dig.

22. Svart såväl som Tan Dachshund

I taxar förekommer svart normalt tillsammans med den bruna färgen. Detta hanteras av två recessiva gener. Det är mycket vanligt i håriga doxies som är smidiga och korta.

Distributionen av nyanser av svart såväl som solbränna är normalt enkelt att förutsäga. Det svarta upptäcks på majoriteten av kroppen, inklusive svansen, bakörören, toppen av huvudet.

Talen kan ses mycket framträdande i händerna, nedre delen av ansiktet, såväl som ibland i bröstet. Det finns också ett uppenbart par solbränna områden ovanför ögonen.

21. Svart och grädde Dachshund

Detta är utan tvekan en av de mest flashaste The Dachshund Coat -färgerna. Det är också mycket ovanligt.

I allmänhet har doxies i grädde såväl som svarta släta rockar som kan vara långa såväl som något vågiga.

Den svarta pälsen är synlig i överkroppen, ryggen såväl som den övre delen av skallen. Kremen, å andra sidan upptäcks på tassarna, mycket av bröstet, hanterar och till och med öronen.

20. Blå såväl som Cream Dachshund

Om vi ​​använder ordet blått här talar vi inte längre om standardblått. Detta indikerar att du inte kommer att se Sky Blue Doxies.

Det är en försvagad typ av svart som verkar blekna som en metallisk blågrå färg. Det inträffar när en specifik uppsättning recessiva gener försvagar denna svarta nyans.

Stilen liknar massor av svart såväl som vita kombinationer, med blå päls som täcker majoriteten av överkroppen, såväl som huvudet samt lite vitt på fötterna utöver bröstet.

19. Blå såväl som Tan Dachshund

Detta är en ovanlig kombination som resulterar i fantastiska hundar. Den bleknade blågrå pälsen täcker majoriteten av kroppen, inklusive det mesta av överkroppen och ansiktet.

Det kan dock kunna korsa in i bröstet, men majoriteten av situationer med solbränna såväl som blå doxies kommer att ha solbränd färg på bröstet, tassar, utöver områden av områdenansiktet.

På grund av den missfärgade naturen av Blue’s Hue är det svårt att förstå var Blue’s Edge slutar såväl som solbränna börjar. Detta gäller särskilt när Doxies ålder är ung.

18. Choklad såväl som grädde Dachshund

Det är inte så slående som svart och grädde, men det är en mycket fängslande färger du kan få när du har tax.

I alla andra kombinationer som finns tillgängliga finns det en dominerande färg som är dominerande över kroppen. I det här fallet är det chokladfärget, som liknar typiska smuts såväl som bruna färger. Fronten, bak, svans samt öronen som finns på doxie.

Krämen kan ändå variera från vitvit till blond och kan ses på trosan, runt ögonen såväl som på tassarna och ibland under svansen.

17. Choklad såväl som Tan Dachshund

Doxies med solbränna såväl som choklad har en mycket speciell charm för dem.

Det är något visuellt attraktivt med den subtila skillnaden mellan dessa två bruna färger på hundens. I detta fall verkar denna chokladfärgade färg vara den dominerande färgen som är synlig över majoritetsdelarna av kroppen.

De solbränna områdena är en annan fråga. De finns i fotområdet, under öronen, utöver runt bröstet. De är också vanligtvis identifierade med det unika paret av solbränna områden ovanför ögonen.

Bästa slags taxar

16. Cream Dachshund

Blondie Doxies är en av de mest älskade raserna av taxar, med avseende på kappfärger. Den vackra kombinationen av deras blonda päls såväl som deras smala kropp gör dem till en av en av de vackraste hundarna någonstans inte bara inom Dachshund -rasen.

Gruppen kännetecknas av håret på en blond eller krämfärg över hela kroppen. Gruppen består av engelska krämer som tar med chinchillagenen utöver EE-krämer som har EEE-röd gen.

Det finns skillnader med färgen på whiskers såväl som naglar som är att vara existensen eller frånvaron av skuggning nära idéerna från pälshårsträngarna.

15. Fawn (Isabella/Lilac) samt Cream Dachshund

Isabella, som på samma sätt förstås som lila såväl som fawn är också en typ av pälsfärg som utspäddes. Det är resultatet av recessiva gener som minimerar bruna pigment i hunden.

Den resulterande pälsfärgen är en diffus såväl som disig brun som inte får förväxlas med den mycket mer solida, kompletterande tonen av solbränna.

Tillsammans med de utspädda bruna pälsdynorna på tassarna utöver naglarna såväl som näsan på fawn doxies är också bruna. Detta indikerar att öronen, ansiktet och fötterna verkar vara grädde i färgen.

14. Fawn (Isabella/Lilac) samt Tan Dachshund

Det kan vara en tuff kappfärg att välja mellan på Dachshunds. Detta beror på sanningen att den utspädda fawnfärgen kan se extremt ut som mörka solbränna nyanser.

Den finaste metoden för att definiera skillnaden är med nyansernas uthållighet.

Fawn är genomskinlig såväl som blek, medan den fortfarande är mörk. Områdena med solbränna pigment tenderar ändå att vara mycket mer stabila och djupa färgade.

Distributionen är mycket eller liknar de andra färgkombinationerna. Det finns majoriteten av kroppen, såväl som brun i ansiktet, fötterna och bröstet.

13. Red Dachshund

Det är den mest framträdande kappfärgen på taxar. Detta beror på det dominerande arvsmönstret för genen som skapar rött. Detta antyder att endast en genkopia behövs i köp för att den röda färgen ska vara uppenbar.

Det röda verkar mycket mer av mycket mer rostig brun färg än en äkta röd. De har normalt svarta tasskuddar såväl som näsor. Pälsstilen är extremt annorlunda med rött som förekommer över alla tre raserna.

12. Wheaton Dachshund

Det är bland de mest ovanliga pälsfärgerna i Dachshund. Färgen är någonstans mellan måttlig gyllenbrun såväl som en vitaktig nyans.

Under lång tid kan denna färg bara observeras på hundar med trångt hår.

Men på grund av blandningen mellan kapptyper är det inte okänt att hitta över Wheaton Doxies som antingen har lång eller kort slät päls.

En sak att tänka på när man tänker på dessa är att de normalt behöver mycket omsorg, särskilt med den ljusa färgen och ofta den grova pälsen.

11. Vildsvin Dachshund

Pälsfärgen är ganska lik djuret som den heter, liksom den förekommer nästan enbart i taxar med tjockt hår. Det är en speciell färgkombination som har flera färger på samtidigt.

För det mesta kommer hundar att spela mörkt hår som kan vara svart eller choklad, med bruna områden på delar av bröstet och nos.

De är sedan dekorerade med guldhöjdpunkter som är vävda över kroppen, vilket ger en mycket speciell såväl som visuellt attraktiv design. Det är lämpligt för dem som vill äga en unik doxie.

Det är vildsvinmönstret för Dachshund är bara kompatibelt med hårrocken som är tråd.

10. Black Dachshund (Non-STAndard)

Rena svarta taxar är bland de sällsynta doxierna av alla när det gäller kappfärger. Detta är sedan förekomsten av en ovanlig recessiv genetisk.

I verkligheten, i köp för att ha en autentisk solid, svart doxie, måste du para två föräldrar som delar liknande drag.

Enligt American Kennel Club är en doxie en autentisk svart typ endast om det absolut inte finns några solbränna markeringar inom deras kroppsbyggnad.

9. Chocolate Dachshund (icke-standard)

Detta är en ovanlig färg av en solid tax. Det verkar vara en djup och intensivt färgad nyans av brunt, utan områden med grädde eller solbränna någonstans på kroppen.

Det är en arvfärg som antyder att båda föräldrarna behöver all choklad eller har de gener som krävs.

Chokladrockfärger av doxies ses normalt i doxies som är korta såväl som smidiga, men det kan också hända i de två pälsfärgerna också.

Toppsorter

8. Fawn Dachshund (icke-standard)

Fawn är en typ av belagd färg som späds ut på doxies. Utspädning antyder att det finns genetiska aspekter som minimerar intensiteten hos specifika pälsfärger.

När fawn är närvarande är färgen som diskuteras brun. Den resulterande kappan visas som en åldrad version från färgen som ursprungligen användes.

Kallas också Isabella eller Lilac Dachshunds. Dessa lurviga miniatyrkamrater är normalt sportiga gråbruna ögon, whiskers naglar och tassdynor.

Det är också viktigt att en doxies utseende ska tro på som fawn, vilket indikerar att det inte finns någon typ av solbränna områden eller krämområden.

7. Albino Dachshund (icke-standard)

Denna färgrock på doxies förväxlas ofta med andra ljusare färger som vit, vete eller grädde. Dessa, även om de är lättare och lite tråkiga, är pigment.

Albinism, å andra sidan beror på den övergripande bristen på färg. De verkar vara enhetligt blekvit med avseende på pälsfärg.

Kuddarna på tassarna verkar rosa, såväl som ögonen kan vara blå. Denna typ av kappa är kopplad till olika hälso- och hälsoproblem, såsom solbränna samt hudcancer.

6. Brindle Dachshund

Brindle Dachshunds kallas vanligtvis tiger doxies sedan förekomsten av randmärken på sina rockar.

Detta kan vara sedan det existens som är den dominerande brindlegenen. Detta indikerar att bara en kopia behövs, vilket gör dem relativt utbredda.

Mönstret kännetecknas av en edgier basrock som kan vara röd, solbränd eller grädde. Ränderna är ändå mörkare, liksom kan vara choklad eller svart, vilket gör att de kan märkas.

5. Dapple Dachshund

Detta är bland de mest framstående kappmarkeringarna som finns såväl som det är resultatet av Merle -genen. Merle -genen kan orsaka att områden i en färg dyker upp på lager av en annan färg.

Storleken på områdena varierar från enorma foci till många små fläckar. Fördelningen av områdena är normalt slumpmässigt, liksom kan hända runt kroppen eller i vissa delar av.

Merle -gener är också kopplade till hälso- och hälsoproblem, inklusive ögonproblem som grå starr samt progressiv blindhet samt medfödd dövhet.

4. Sable Dachshund

Sable -kappan är bland de mest tuffa typerna att bestämma vid någon typ av punkt i en tax. Det är på grund av sanningen att markeringarna är synliga över kroppen.

De kan på samma sätt ses på ändarna såväl som pälsens axel, som istället för lokala märken vid basen i pälsen. Ändarna såväl som axeln verkar mörkare och producera uppfattningen att husdjurshunden sportar en mörkare nyans.

Roten behåller emellertid sin sanna färg, som normalt är ett rött fast ämne.

3. Piebald Dachshund (icke-standard)

Detta är sedan det är ett resultat av piebald -genen. Genen är recessiv, vilket antyder att du kräver två pibalds, eller bärare av denna mutation för att producera en.

Det är mycket typiskt på såväl såväl som korta, smidiga hårda taxar, med vit eller gräddepäls som deras fundamentrockfärger. De mörkare färgområdena som brun, svart och färgbrun är spridda över kroppen.

Det finns olika typer av piebald, baserat på tjockleken på kroppen som täcks av de mörka fläckarna.

2. Brindle Piebald (icke-standard)

Detta är ett mönster som är integrerat som har doxies ger både brindeln utöver genen för Piebald. Det inträffar när brindle såväl som en piebald -gen korsas ihop, vilket sällan inträffar för att göra den ovanliga varianten mycket ovanlig.

Det är därför husdjurshunden kommer att ha båda Mark of the Piebald utöver brindelränderna över den vita kappan. Saken som ska noteras är att ränderna inte är lika stora såväl som unika som i den normala Brindle Dachshund.

1. Dubbel Dapple Dachshund (icke-standard)

Vi har också den dubbla Dapple Dachshund. Detta är bland de mest ovanliga raserna och med en exceptionell rea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *