Posted on

Äldre katter såväl som Assisi Loop: A Purrfect Combination

Denna publicering sponsras av Assisi Animal Health

Katter lever såväl som hälsosammare liv, tack vare förbättrad veterinärvård, mycket bättre näring, liksom sanningen att många husdjurskatter är inomhuskatter. Betydelsen av en äldre katt föregås normalt av termen “senior” eller “geriatrisk”. Katter som är tio år eller äldre är tänkt på senior. Åldrande är inte en sjukdom. Det är en trög såväl som progressiv process, liksom det finns många saker du kan göra för att hjälpa till att hålla din äldre katt nöjd och frisk långt in i hennes gyllene år.

Regelbunden veterinärvård

Regelbunden veterinärvård är avgörande vid alla typer av ålder, men blir särskilt avgörande när dina katter blir senior. Många veterinärer föreslår att årliga ser för katter så mycket som 6 eller 7 års ålder, liksom tvååriga ser för äldre katter. Beroende på deras hälso- och hälsostatus kan äldre katter kräva även mycket mer regelbundna besök.

Mata en art-lämplig diet

Näringsmässiga krav från äldre katter är speciella jämfört med människors såväl som hundar. Äldre katter behöver mycket mer energi för att bevara sin kroppsvikt, delvis eftersom deras fett såväl som proteinsatsmältning försämras. För att kompensera för nedsatt näringsabsorption kräver äldre katter att äta mycket mer livsmedelsfamiljemedlem till sin kroppsvikt än yngre katter. Även om det finns massor av “äldre dieter” på marknaden, vanligtvis annonserade som “lätt” såväl som lägre i kalorier, är de normalt lika höga i kolhydrater och liksom lågt protein.

Hjälp din katt att bevara en hälsosam vikt

På grund av deras minimerade aktivitetsnivåer kan äldre katter få vikt. Fetma kan orsaka många problem med hälso- och välbefinnande, inklusive diabetes. Ökad vikt kommer också att förvärra artrit. På baksidan kan vissa katter, särskilt när de når de geriatriska åren, börja gå ner i vikt och kommer att kräva att deras matintag övervakas noggrant.

Väga din katt regelbundet

Din kattens vikt kan vara ett stort tecken på hennes hälsa och välbefinnande – men bara om du håller reda på den. Progressiv viktminskning eller få kan vara svårt att erkänna hos katter. Tänk på att den typiska katt utvärderar 10 pund. Viktminskning på endast 6% av en katts kroppsvikt är tänkt på en vetenskaplig indikation – det är mindre än tio uns. Medan du kan utvärdera din katt genom att väga dig själv i mänsklig skala, sedan väga dig själv medan du håller din katt, samt att subtrahera skillnaden, kommer dina resultat inte att vara tillräckligt exakta. Ditt bästa alternativ är att köpa en billig digital skala skapad för spädbarn. Dessa skalor bestämmer såväl pund som uns exakt.

Se för indikationer på artrit

Att erkänna såväl som behandling av artrit, ett tillstånd som påverkar så mycket som 1 av 3 vuxna i de tidiga stadierna kommer att förbättra din äldre katts höga livskvalitet avsevärt. Artrit fastställer när brosket i lederna använder ner, vilket leder till inflammation och smärta. När tillståndet fortskrider kan friktionen slitna till den punkt där den skadar själva benen. Denna typ av artrit är mycket typisk såväl som utlöser mest smärta i de viktbärande lederna som axlar, höfter, armbågar, knän och vrister.

Ändra din äldre kattmiljö

Om din katt inte längre kan hoppa upp på sängar eller andra föredragna sovplatser, tänk på att få en ramp eller steg för att göra det mycket lättare för henne. Se till att din katt har enkel få tillgång till kullen. Vissa kulllådor kan vara lika höga för äldre katter att komma in såväl som ut ur bekvämt.

Upprätthålla stor oral hälsa

Din äldre katts tvååriga veterinärprov måste innehålla en fullständig bedömning av din kattens tänder såväl som mun. Stor tandhälsa och välbefinnande är ett av de viktigaste hälso- och hälsoproblemen för katter, särskilt när de blir äldre. Tandsjukdom utlöser inte bara smärta och minskar hög livskvalitet, det kan på samma sätt resultera i skador på andra organ som njurar och hjärta.

Titta på vanorförändringar

Varje avvikelse från din kattens rutinrutin, oavsett exakt hur subtilt, kan vara ett tecken på ett hälso- och hälsoproblem. Ändringar som ökad vokalisering, problem med eliminering, olika sömnmönster eller förstärkt törst eller urinering kan alla vara tecken på medicinska problem och kommer att behöva veterinäruppmärksamhet.

Håll vaccinationer till ett minimum

Arbeta i samarbete med din veterinär för att undersöka risken, samt ta reda på om det finns ett krav på fortsatta vaccinationer. Tänk på blodprover i stället för vaccinationer för att räkna ut säkerhetsnivåer.

Hur Assisi Loop eller Lounge kan hålla din äldre katt bekväm

Katter är mästare vid döljande smärta, varför så massor av föräldrar till äldre katter känner vanligtvis inte till exakt hur mycket smärta deras katter är i.nullnull

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *