Posted on

Leo tonåringen

AddThis Sharing ButtonShare till FacebookFacebookFacebookShare till TwittertwittertwitterShare till PinterestPinterestPinterestShare till Moreaddthismore

Jag är så tacksam för att ha Leo i mitt liv, liksom jag gillar att se honom växa. Under hela hans valp har vi haft en hel del utmaningar, som Crate Training, Potty Training, liksom de hänsynslösa tänderna. Alla dessa svårigheter var svåra att övervinna såväl som mitt tålamod testades såväl som sedan stärktes varje gång.

Just nu är vi smackar i mitten av Leos “tonåring” -fas. Sedan han fyllde 6 månader gammal (han är över 7 månader gammal nu) har hans vanor gått med några fåniga (gränsdrastiska) förändringar. Han är extremt munig, hoppig och runt mer förstörande. Han har också upprättat en allvarlig situation med selektiv hörsel. När han börjar bli destruktiv försöker vi distrahera honom genom att säga honom att sitta, vilket arbetade till den första men nu rilar det upp ännu mer såväl som han började knurra såväl som skäll på oss.

Han gör det bara hemma. På jobbet är han en underbar bit ängel, så ingen tror mig när jag berättar för dem Leo vänder en switch när vi kommer hem. Jag har lagt märke till att träning och att använda honom hjälper, men bara ibland. Det finns några nätter där vi kommer att få hus från hundparken eller en lång promenad, såväl som Leo kommer att ligga i några minuter och sedan komma tillbaka till hans galna upptäckter. Att tillhandahålla honom verkligen enorma ben samt att behandla leksaker kommer också att hålla honom upptagen. De har verkligen varit min räddande nåd med den här fasen.

Just nu måste vi vara i topp “tonåring” -fas. Leo återhämtar sig fortfarande från sin kastare från förra veckan, så vi kan inte ta honom för långa promenader eller gå till parken tills han är botad, vilket betyder att han har massor av uppbyggnad energi.

Min största svårighet är att hålla min fantastisk med Leos raserianfall eftersom jag förstår om jag tappar det, det rilar honom upp ännu mer och förvärrar omständigheterna. Denna “tonåring” -fas visar sig vara mycket svårare än de som jag nämnde ovan, liksom jag hoppas att den snart är över. Jag är inte säker på exakt hur man annars kan övervinna det.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *