Posted on

5 Oro med en tysk herdeägare

“5 Proces Friday” är en ny funktion på den mutt där jag intervjuar författare, tränare, veterinärer, bloggförfattare och andra som arbetar med hundar. Det är en metod att dela olika åsikter såväl som upplevelser. Om du vill bli med, vänligen maila lindsay@thatmutt.com.

KL är en långvarig besökare av den mutt som har en tysk herdehund. KL utbildar sin hund i lydnad och näsarbete för skojs skull, liksom hon är också en volontär med en tysk herderäddning.

Här var mina fem problem för KL:

Den mutt: Vad är några av anledningarna till att du valde att få en tysk herde?

KL: De typiska orsakerna, hjärnorna, lojaliteten, skönheten. Min fästman reste för arbete, liksom jag ville ha en stor hund med mig. GSD: er är tuffa såväl som atletiska såväl som att kunna uthärda klimatekstremer och en aktiv livsstil.

Men det viktigaste skälet är den del av rasens grundläggande som kräver att hunden har “en specifik avskildhet som inte lämpar sig för omedelbart och oskärpa vänskap.”

De är reserverade såväl som kräsna; Du kommer att arbeta för en djup koppling till din tyska herde, liksom jag verkligen respekterar det.

För att parafrasera Jane Austen tilldelas deras stora synvinkel sällan såväl som av det skälet mycket mer värt att tjäna. När du gör det har du en kompis för livet. Det finns bara ingen annan hund som snarare som dem.

TM: Vilka förslag skulle du ge en första gången Shepherd-ägare?

KL: Jag kanske går in i ett antal inlägg, men mina enorma skulle vara:

a) Gör din forskning. Upptäck så mycket om rasen du kan. Försök att nå ut till regionala rasklubbar eller IPO (Schutzhund) klubbar om möjligt, få förstå vissa ägare såväl som uppfödare och observera vissa hundar. Upptäck proffsen såväl som nackdelar med de olika linjetyperna såväl som av rasen i allmänhet. Detta kommer att ta tid, men det är väl värt det.

b) Välj varför du vill ha hunden. Den tyska herden är en extremt flexibel ras, liksom resultatet är olika uppfödare som koncentrerar sig på olika saker.

Det många uppenbara exemplet skulle vara showlinjer kontra arbetslinjer. Inom en tillhandahållen linjetyp kommer du att upptäcka uppfödare som specialiserat sig på områden som IPO eller besättning eller visning eller bläddrar samt räddning.

Om du kan formulera vad du vill ha från din hund och interagera det till din uppfödare eller rädda, har du en mycket bättre möjlighet att få den hund som är bäst för dig.

c) Upptäck en bra, resursfull fitnessinstruktör som har erfarenhet av rasen. Dessa är extremt intelligenta, troende hundar, liksom det är både det bästa och det svåraste med dem!

En klok fitnessinstruktör som är beredd att öppna verktygslådan samt hjälpa dig att skräddarsy din metod till din hund är värt hennes vikt i guld.

TM: Vilken vägledning skulle du ge för någon som funderar på att starta näsarbetet med sin valp eller hund?

KL: Det finns ett antal olika styrande organ för näsarbete/doftarbete, men börjar med National Association of Canine Scent Work (NACSW.NET). NACSW är en enastående resurs för information om sporten och exakt hur man upptäcker en tränare i ditt område.

Jag motiverar alla som är intresserade av att undersöka det. Det är en bra metod att binda med din hund, liksom du kommer att upptäcka mycket om dem.

Och ha kul!

Min tränare påminner alla före varje test- eller luktigenkänningstest för att ha en fantastisk tid eftersom idag är en dag till att ha kul med din hund.

TM: Sov din hund i din säng?

KL: Hon har tillåtet, men hon har satt sitt försäkringsanspråk på min enorma läderstol, liksom många nätter som hon kan upptäckas snoozing i det!

TM: Finns det något du vill ange den muttens läsare?

KL: Ha en fantastisk helg och glad Thanksgiving! Glada länge med dina hundar!

Tack, KL!

Om någon har någon typ av oro för henne för tyska herdar, vänligen lämna dem i kommentarerna.

Inlägg KL har skrivit för den mutt:

Vad har stora uppfödare såväl som stora räddningar gemensamt?

Har du en ras som folk tenderar att vara rädda för?

Om du vill presenteras i ett kommande “5 Concern Friday” -inlägg, e -post lindsay@thatmutt.com

Nya intervjuer:

Tränare såväl som författaren Marc Goldberg

Blogger valp i träning

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *