Posted on

Över arbetat under betald

av Michell Evans
7 juli 2016

”Kära Michell, jag är överarbetad och underbetalda. Jag är en provision betald anställd. Jag känner att jag behöver skära ner men jag har inte råd att skära ner. Mina dagar känner sig hektiska och kvaliteten på mitt arbete är lidande. Jag är kort med mina medarbetare och till och med mina kunder på några dagar. Jag är utmattad när jag har ledig tid. Jag pratar med andra groomers och det verkar som om många andra känner samma sak. Vad kan vi göra?” – Leslie K.

Bra fråga Leslie. Låt mig först säga, de priser som föreslås i detta svar är bara exempel. Liksom andra utnämningsbaserade företag kan skötsel som ett yrke vara ett dubbelkantigt svärd. Å ena sidan kan du göra ditt eget schema och utforma ditt yrke kring dina behov och önskemål. Å andra sidan säljer du bokstavligen ditt liv i steg om två timmars steg. Du bör ha tydliga gränser eller så kommer du att sälja för mycket av ditt liv bort. Vilken nytta är inkomsten om du är utmattad och öm och inte har tid att spendera den?

Försök först att minska dina personliga levnadskostnader. Skapa eller ändra din budget för att minska utgifterna så mycket som möjligt. Avbryt alla onödiga utgifter. Prata med dina långivare och serviceföretag om att minska dina månatliga betalningar. Välj din lägsta bekväma inkomst. Vanligtvis upptäcker folk att de kan minska mycket mer än de någonsin trodde var möjligt.

Fokusera sedan på att lägga till några dollar till varje brudgum i form av tilläggstjänster eller helt enkelt öka priserna. Om du till exempel gör sju djur per dag på femtio dollar, skär ner till 6 djur per dag och tillsätt $ 8,33 till vart och ett av dessa sex husdjur. Din lönekontroll kommer att vara densamma. $ 10 dollar var fjärde till åtta veckor ($ 60- $ 120 per år) har mycket liten inverkan på din kunds liv jämfört den otroliga, positiva inverkan det kommer att få på din! Om du berättar för dem att du har en prisökning så att du kan spendera mycket mer tid med deras husdjur och minska din stress, kommer de gärna att betala det extra beloppet och förmodligen föreslå att du mer! Och om de inte gör det kommer någon annan att göra det.

Fokusera på kvalitet i samband med din prisökning eller tilläggstjänst. Du kan göra något så enkelt som en annan doft av samma schampo så att klienten luktar en skillnad. Framgångsrika tillägg kan vara nagel arkivering, tandborstning eller kappa och hudbalsam. Enkla saker som en liten hårspray i toppen av huvudet för att lägga till volym för det första intrycket är betydande förbättringar från kundens potentiella.

När du har minskat din dagliga belastning ska du inte falla i fällan att helt enkelt fortsätta den hektiska takten bara för att få arbete tidigare och tjäna mycket mer pengar. Fokusera istället på en mycket mer förnuftig takt när du arbetar. Ta dig tid under dagen för att glädja sig till husdjur, lägg till lite extra stil, sträcka, andas, ta en hund för en potta-walk eller ta några extra minuter för att prata med dina många generösa tippare. Om du är så utmattad efter jobbet eftersom du inte tog dig tid att stå upp rakt, äta, dricka och le och din familj kommer inte att glädja sig till den extra timme de får spendera med dig ändå.

Tänk på fyra tio timmars dagar istället för fem åtta timmars dagar. En tre dagars helg kan hjälpa dig att komma igenom veckan lite enklare, men kom ihåg att upprätthålla en förnuftig takt. Eller överväg att ta en ledig dag under din vecka för att vila och föryngra. Båda dessa alternativ kan vara värdefulla för ditt hemliv eftersom du kan få dina livsbilder gjort och fortfarande ha ett par lediga dagar för en av de hotade evenemang som kallas en helg.

Tänk på ett udda schema. Eftersom skötsel är utnämningsbaserat kan du göra det schema som passar dina behov. Du kan välja att arbeta nattskiftet och söndagar för att undvika medarbetare. Du kan arbeta runt din lunchtid för yogaklass eller mitten av Morning College Course. Du kan hålla dina morgnar för dig själv och gå till skönhetssalongen klockan 10 och arbeta till kl. 18-8, eller gå in i skönhetssalongen klockan 7 och tillbringa eftermiddagen med din familj.

Att delta på en Grooming Show eller Canine Show, köpa en ny Clipper, som prenumererar på en strömmande utbildningsplats eller köper en uppsättning Grooming DVD -skivor och/eller bok är allt som kan hjälpa dig att bli mycket mer inspirerad på jobbet. En ny smock får dig att må bättre! Och ett nytt par stödjande skor kan hjälpa till med trötthet!

Kom ihåg att när jag fattar beslut om ditt välbefinnande, fråga dig själv, om jag var den person jag älskar många i den här världen, skulle jag be dem att leva när jag lever?

Lycka till Leslie! ✂

Jag är en multi-bästa-i-show och bäst-runt groomer. Jag är mottagare av många Barkleigh utmärkelser. Jag är en silver- och guldmedaljist för Groomteam USA. Jag är vinnaren av Show Canine Groomer of the Year. Jag är utbildare för Andis Clipper Company. Jag har undervisat som skötselhandledaren för 2000. Och jag brudgummen för att tjäna pengar, precis som du. Skicka frågor till michell@groomingtutor.com

Total

39

Andel

35

0

4

0

0

Annonser

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *