Posted on

Tecken på smärta hos hundar och katter

AddThis Sharing ButtonShare till FacebookFacebookFacebookShare till TwittertwittertwitterShare till PinterestPinterestPinterestShare till Moreaddthismore

Under de senaste åren har det ökat medvetenheten om smärta hos våra husdjur och av sätt att förebygga, samt hantera smärta. Det finns flera ledtrådar som din veterinär kommer att använda när du diagnostiserar smärta i dina djurskamrater. Många husdjur kommer att klaga och anstränga sig för att stå upp, särskilt på morgonen. Halthet kan vara närvarande med haltning under eller efter promenader.

Det finns ofta förändringar i attityd- och aktivitetsnivåer, samt förlust av förmåga eller intresse för regelbunden aktiviteter och social interaktion. Att hoppa upp kan bli allt svårare, liksom förmågan att klättra upp trappor och/eller ta promenader. Dessa förändringar kan vara subtila initialt, men med tiden blir det vanligtvis mer uppenbart för djurskyddare.

När det upptäcks tillräckligt tidigt kan din veterinär implementera ett smärtkontrollprogram som kan inkludera mediciner såsom icke-steroida antiinflammatoriska mediciner såsom rimadyl eller metakam, samt opiatmediciner inklusive tramadol och buprenex. Sjukgymnastik har också ökat i popularitet under de senaste åren, liksom holistiska metoder inklusive kiropraktik och akupunktur för att hjälpa till att hjälpa till med smärtbehandling.

Smärta

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *