Posted on

Kan du belöna en hunds rädsla?

Kan du stärka en hunds oro genom att klappa och prata med honom när han är rädd?

I det här inlägget:

Kan du stärka en hunds oro genom att tillhandahålla tillgivenhet?
Hur man stärker lämpliga beteenden.
Varför du borde blockera olämpligt beteende.

Detta ämne var utmanande för mig att komponera om. Jag har aldrig kommit med ett bort ett avlägset svar på frågan, liksom jag hoppas att denna publicering kommer att vara en plats för sanningsenlig diskussion. Jag skulle vilja höra dina tankar i kommentarerna.

Kan du belöna en hunds oro genom att tillhandahålla tillgivenhet?

Om det bara fanns ett enkelt svar!

Jag konsulterade med ett antal expert Canine Fitness Instructors för det här inlägget, inklusive Anthony Newman som driver lugn energifallträning. Han vände oroen och frågade mig vad jag trodde. Här är en sammanfattning av vad jag sa:

Det har alltid arbetat för att trösta min hund när hans oro inte resulterar i aggression. Till exempel, när han är rädd för en twistersiren, kommer han att krulla upp på sin säng. Detta stör inte någon, så jag kommer lugnt att husdjur såväl som att prata med honom – eller bortse från honom, vilket troligen inte är så trevligt! När aggression är involverad, som att skälla på en främling, försöker jag att inte ge tillgivenhet. Jag distraherar honom och belönar lugnt beteende.

Efter all min forskningsstudie för det här inlägget är det vad det kommer till för mig. Att tillhandahålla komfort till en rädd hund kommer inte att göra någon typ av skada. Men om hunden visar olämpligt beteende sedan den oro – skällande, stimulering, knurrande – kräver vi att upptäcka en metod för att instruera samt stärka ett mycket mer lämpligt beteende.

“Vi måste komma ihåg att oro är en känsla, inte ett speciellt beteende,” sade expertkonditioninstruktör Joan Hunter Mayer, ägare av den nyfikna hunden. Vi stärker eller straffar beteenden, inte känslor.

Newman uttalade också oro kommer inte att förstärkas eftersom förstärkning kommer från att ge en belöning.

“En riktigt rädd, orolig hund i en hög trigger-situation, som åskväder-fobi, kommer bara inte att bry sig om kudden,” sade han. Hanen kommer inte att kunna uppleva det som en belöning.

Varför är detta ett svårt ämne?

En anledning till att detta ämne är utmanande för mig är eftersom vi inte alla är överens om exakt hur rädda hundar översätter vår tillgivenhet.

Professionell Canine Fitness Instructor Ty Brown från hundvanor online sa att han tror att en ägares tillgivenhet troligen kan stärka en hunds fruktansvärda beteende eftersom det finns en koppling i kommunikationen mellan de två arterna.

Ett utmärkt exempel på detta är när en rädsla-aggressiv liten hund skäller och knurrar på främlingar från hennes ägares armar. Brown uppgav att han ser detta mycket med bithundar.

”Hanen känner sig rädd, liksom ägaren säger med röst och kroppsspråk,” Vilket utmärkt jobb. Det är rätt. Jag stöder den specifika sinnet du är i, sade Brown. “Det är en typ av aktivering och instruerar inte hunden exakt hur man kan erbjuda att hålla den rädslan.”

Jag håller med. Coddling En rädsla-aggressiv hund kommer inte att hjälpa henne att utveckla de färdigheter hon behöver erbjuda med sin rädsla i framtiden.

“Det är viktigt att komma ihåg i alla typer av hundträning att hundar inte är primater,” uttalade expertkonditioninstruktör Rob Peladeau från finjusterad K9. Många av de saker vi gör för att hjälpa våra barn under fruktansvärda omständigheter motsvarar inte hundarterna. Åtgärd, vissa fitnessinstruktörer som ger komfort kan hjälpa en hund att känna sig mycket bättre för tillfället, åtminstone i vissa situationer.

I sin 2011 YouTube -video “Lugna ett rädsla djur”, Expert Canine Fitness Instructor Suzanne Clothier uttalade Canine -ägare bör erbjuda tillgivenhet till sina rädda hundar. Men vid köp för att den tillgivenheten ska vara till hjälp måste den vara tyst, fast och ta bort – inte galet.

“Allt på mitt kroppsspråk, mina rörelser, min ton av röst, exakt hur jag rör vid djuret, har att säga:” Jag förstår att det är skrämmande för dig. Jag fick ryggen hit, ”sa klädare.

Brown vill också att hans klienter ska trösta sina hundar när hundarna är rädda eller stressade, liksom han uppgav att den allra bästa metoden att göra det är med struktur.

“Jag vill att de ska göra det på en metod som leder till tillväxt på hundens vägnar,” sade han. “Till exempel kan en hund som stressas av utanför åskan vara finaste genom att få ett kommando för att ligga i en säng och stanna kvar.”

Det är normalt vad jag avslutar med ACE, liksom när han är i ett lugnt tillstånd, han kan få tillgivenhet som belöning för sitt lugna beteende. Även om det finns olika metoder för att erbjuda tröst till våra hundar, borde det långsiktiga måletAtt vara för att ta reda på exakt hur man kan bli av med hundens oro eller hjälpa honom att upptäcka att hålla den rädslan.

Hur man stärker lämpliga beteenden.

Jag försöker alltid stärka de beteenden jag vill ha från min hund, oavsett vad han är i. Detta är särskilt viktigt när aggression är involverad, oavsett exakt hur mindre.

Till exempel blir min hund rädd när främlingar metod oss ​​i specifika situationer. Han svarar med att skälla, liksom det här är en vanor som jag vanligtvis inte vill förstärka.

Jag kan lugna min hund med tillgivenhet allt jag vill – ”Det är OK. Det är ok.” Detta kan kanske inte påverka min hunds känslomässiga tillstånd, men det kommer inte att stoppa den oönskade skällningen. Jag förstår honom väl, liksom medan han kan skälla mindre, kommer han fortfarande att skälla.

Ace kommer dock att sluta skälla, om jag lugnt lägger honom i en nedsättning och stannar inställningen och be honom att fokusera på mig – “titta.” Hans hjärna måste fokusera på något annat än att bli rädd – följa mina kommandon. Jag väljer att inte använda godis, men om godis drar de vanor jag letar efter, så var det! Allt jag bryr mig om i det ögonblicket är att stärka det bästa beteendet.

Dr. Patricia McConnell, en licensierad begagnad djurbeteendeist, komponerade en publicera på sin blogg om exakt hur du inte kan stärka rädsla genom tillgivenhet. Ett av hennes exempel är när en rädd hund skäller på besökare. Hon komponerade att om “främlingarna” kastar godis på hunden, skulle godis inte “belöna” hundens rädsla. Istället skulle godbitarna verkligen minska rädslan, vilket i slutändan skulle hjälpa hundmodifieringen av hans vanor (jag gillar godis! Strangers tar med sig godis! Jag gillar främlingar!).

Ser du exakt hur båda dessa metoder kan hjälpa en hund? Allt beror på den privata hunden, den distinkta omständigheten och ägarens konsistens.

Varför du borde blockera olämpligt beteende.

Ett annat element – oavsett om vi ger tillgivenhet eller inte – är att en hunds egna handlingar verkligen kan göra att hunden känns mycket mer rädd, enligt McConnell i kommentaravsnittet i exakt samma inlägg.

Till exempel, om hunden lungar såväl som att skälla på en främling, kan lungen såväl som att skälla såväl som att bli upparbetad att få hunden att känna sig mycket mer rädd. Det är därför det är så viktigt att förhindra, blockera eller stoppa sådana beteenden. Instruera sedan såväl som att stärka “bra” beteenden som att sitta tyst.

Känslor är smittsamma.

Om jag vill att mitt hund ess ska vara lugn, är det allra första jag kräver att jag är lugn själv.

Om ACE är rädd för en närmande främling, liksom jag väljer att orolig husdjur min hund medan jag upprepar “Det är OK! Det är ok!” Medan vi springer iväg, vad interagerar jag med honom? Jag säger till honom, “Jag är rädd, liksom att du också är rädd också!”

Är detta inte det perfekta exemplet på exakt hur vår tillgivenhet verkligen kan göra en hund mycket mer rädd? Jag tror det, men jag vill höra vad du tycker. Åtminstone kommer det inte att hjälpa till att känna någon typ av mindre rädd.

Hur annars kan Canine -ägare hjälpa sina rädsla hundar?

Straffa inte en fruktansvärd hund. I stället distrahera hunden såväl som sedan belöna honom för lämpligt beteende.
Ge hunden med stora erbjudanden. Hundar med mindre energi kommer vanligtvis att vara mindre reaktiva.
Bygg din hunds lydnadsförmåga så att han kommer att ha mycket mer självkontroll samt en högre förmåga att betala ränta för dig.

Genom att gå med en lista över alla rädsla såväl som ångest, sade Brown att han vanligtvis kan upptäcka lydnadsbeteenden som:

Ta med strukturen såväl som lugnande.

Uppnå fokus på ägaren såväl som av det skälet skicka fokus från källan till stressen.

Låna en känsla av ledarskap som behövs när en hund känner sig nervös.

“Av den anledningen lägger vi alltid stor tonvikt på avancerad lydnad mot alla våra kunder,” sade han.

Vad tycker resten av er? Finns det omständigheter där tillgivenhet kan belöna en hunds rädsla?

Låt mig förstå i kommentarerna!

Relaterade inlägg:

Hur man hjälper en hund att erövra en rädsla

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *