Posted on

Naturliga, giftfri loppkontroll

Många av loppbehandlingarna som finns tillgängliga idag inkluderar giftiga kemikalier. Även när de används enligt tillverkarens anvisningar kan dessa produkter vara giftiga för djur och människor. Tack och lov finns det säkrare, naturliga sätt att kontrollera loppor. De kan behöva lite mer ansträngning från din sida, men är inte den ansträngningen värt det om det är säkrare för dig och din katt?

Diet

Många kattvaktare är inte medvetna om att mata en hög kvalitet, varierad kost kan hjälpa till att undvika loppor. En starkare diet leder till ett starkare immunsystem, vilket gör din katt mycket mer motståndskraftig mot loppor. Kattvaktare som matar råa eller hemlagade dieter har rapporterat att deras katter inte längre har loppproblem.

Kamma och bad

Använd en bra loppkam med fast åtskilda tänder. Kamma din katt dagligen under loppsäsongen och släpp alla loppor du hittar i en skål med tvålvatten för att döda dem. Katter tenderar att inte vilja badas, även om badning kan hjälpa till att bli av med loppor, eftersom loppor ogillar varmt tvålvatten. Om du ska bada din katt, se till att du använder ett milt schampo som är godkänt för användning hos katter. Använd aldrig mänskliga schampon på katter.

Dammsugande

Vakuum noggrant, inklusive på och under möbler och i sprickor och nära baseboards. Kassera vakuumpåsen direkt efter att ha dammsugat för att undvika loppor och ägg från att återinfesta ditt hem. Allvarliga angrepp kan kräva professionell ångrengöring.

Loppfällor

Du kan fånga loppor genom att placera en skål med tvålvatten under en nattljus. Loppor lockas till varmt ljus och kommer att drunkna i tvålvattnet. Detta fungerar endast för vuxna loppor, men kan så småningom minska lopppopulationen. Loppor som redan är på din katt kommer sannolikt inte att lockas till fällorna, så du kommer fortfarande att behöva kamma dem. Elektriska eller plug-in loppfällor kan också vara effektiva.

Upprätthålla utomhusområden

Håll din torv klippt och håll buskar trimmad kort i områden där dina djur tillbringar tid. Detta kommer att öka solljus och torrhet, vilket hjälper till att minska loppproblemet. Strö diatomaceous jord i din trädgård för att skära ner lopppopulationen. Diatomaceous Earth gör också en fantastisk naturlig Pantry Bug Killer; Det fungerar för alla insekter. Det sägs vara säkert runt husdjur, men strö det inte direkt på din katt. Se till att bara använda “matklass” diatomaceous jord.

Naturliga loppkontrollprodukter

Det finns olika naturliga loppkontrollprodukter på marknaden, men många av dem inkluderar viktiga oljor. Vital oljesäkerhet för katter är ett varmt diskuterat ämne, och till och med holistiska veterinärer är uppdelade om de är säkra för katter eller inte. Jag väljer att göra fel på sidan av försiktighet och rekommenderar inte användning av några viktiga oljor för katter. Vissa producenter av vitala oljor hävdar att deras oljor är rena och säkra att använda runt katter, men helt uppriktigt skulle jag inte ta några chanser på uttalanden om den typen såvida de inte säkerhetskopieras av forskning av en oberoende toxikolog.

National Resource Defense Councils Green PAWS -webbplats har en omfattande katalog över lopp- och fästingprodukter, inklusive naturliga produkter, och listor ingredienser och toxicitetsvarningar.

Ett ord om att använda vitlök för att kontrollera loppor

Även om det är sant att loppor ogillar smaken av vitlök, är vitlök giftig för katter. Vitlök är medlem i Allium -familjen. Andra arter i Allium -familjen inkluderar lök, schalottenlök, purjolök och gräslök. Katter kan inte smälta dessa växter såväl som människor. Förtäring av vitlök eller lök orsakar hemolytisk anemi, som kännetecknas av sprängningen av röda blodkroppar som cirkulerar genom din kattens kropp. Hemolytisk anemi kan vara dödlig.

Veterinärer är inte säkra på hur mycket vitlök kommer att resultera i toxicitet. Studier har visat att intag av så lite som 5 g/kg lök hos katter har resulterat i kliniskt väsentliga hematologiska förändringar. Vitlök är betydligt mycket mer koncentrerad än en lök, så det är troligt att en ännu mindre intag av mängden – så lite som en vitlöksklyftan – sannolikt kommer att resultera i toxikos.

Inslagskung

Innehållsförteckning
Diet
Kamma och bad
Dammsugande
Loppfällor
Upprätthålla utomhusområden
Naturliga loppkontrollprodukter
Ett ord om att använda vitlök för att kontrollera loppor

Du kanske också gillar:
Naturlig lopp och fästkontroll

Bokrecension: Natural Flea Control for Cats av Liz Eastwood

Hur man kontrollerar loppor utan kemikalier

«Mews och NIPS: Kattpersonligheter skiljer sig inte från människor
Rapport belyser stora problem inom husdjursindustrin »

21 kommentarer om naturlig, giftfri loppkontroll

Joanne Loliscio Graham säger:

25 augusti 2020 kl. 11:46

Jag går ut om mitt sinne försöker befria vårt hem från lopporna. Jag brudar mina trasskönheter varje dag och har behandlat dem med varje botemedel från frontlinjen, fördel med revolutionen. Jag har ljuset vid vattnet. Jag sprider salt på golven och dammsugade sedan – vi lider fortfarande. Jag tror att jag har det men jag har inte det !!. Hjälp också diamatacious jord och citroner – dessa suckers är hårda.

Svar

Agatha säger:

2 oktober 2017 klockan 04:56

En sådan bra och tidnullnull

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *