Posted on

PETMEDS® EAR HEMATOMAS I PETS

AddThis Sharing ButtonShare To FacebookFacebookFacebookShare To TwittertwittertwitterShare To PinterestPinterestPinterestShare to Moreaddthismore1

Ett av de mer typiska sekundära öronproblemen som ses inom veterinärmedicin är främjandet av vad som förstås ett öronhematom hos husdjur, som vanligtvis är sekundär till kronisk irritation, örat eller skakning av huvudet. Öronhematomer är faktiska blodsamlingar i broskfliken i örat på grund av vanligtvis dessa självförstörda traumor. Vid ovanliga händelser kan de skriva spontant utan någon typ av öratklåda eller bry sig.

De flesta av de underliggande triggersna beror på allergier i husdjur antingen inhalerande/kontaktallergier mot gräs, träd, formar, pollens, ragweed, etc och/eller matallergier. Andra husdjur kan ha hormonella tillstånd som hypotyreos eller Cushings sjukdom. Sällan kan ett blodtillstånd eller koagulationsproblem involveras, men de allra flesta situationer är allergibaserade. Vanligtvis följer sekundära öroninfektioner med dessa ballonger som svullningar i örat, vilket vanligtvis kräver att hanteras med produkter som Zymox -otic med hydrokortison eller receptbelagda aktuella antibiotika. Även om dessa svullningar inte är hälso- och välbefinnande hotar, kommer många klienter vanligtvis att begära nålsaspiration såväl som dränering av öronen eller injektioner av kortison i hematom, men någon typ av tillfälligt svar följs vanligtvis av framsteget av till och med ett större örat Hematom. Behandling av alternativ förblir kirurgisk dränering, av vilken det finns många olika tillvägagångssätt från att använda spene canulor till andra kirurgiska metoder som din veterinär kan diskutera med dig.

Så länge de underliggande triggersna av öronhematom behandlas såväl som den kirurgiska behandlingen som görs på lämpligt sätt, upplever de flesta husdjur inte återfall av öronhematom i exakt samma örat, även om många husdjur kan etablera örathematom vid ett framtida datum i det andra örat vanligtvis från dessa underliggande allergier.

Öron

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *