Posted on

Hjälp din katt att förhindra “whisker stress”

addThis Sharing ButtonShare till FacebookFacebookFacebookShare till TwittertwittertwitterShare till PinterestPinterestPinterestShare till Moreaddthismore16

En katt har cirka 12 vispor arrangerade i snygga horisontella rader på varje sida av ansiktet. Dessa whiskers, som också förstås som “vibrissae” är extremt känsliga, samt ger sensoriska kommentarer om atmosfären till din katt. Viskarna är djupt rotade såväl som rika på blodkärl såväl som nervändar som ger din katt information om omgivande föremål såväl som luftrörelse; Detta hjälper din katt i navigering såväl som att bedöma bredden på en öppning.

Eftersom en kattens whiskers är så utsökt känsliga, om din katt mat eller vattenskål är smala tillräckliga att hans whiskers berör sidorna på skålen, kan det vara extremt irriterande för din katt. I själva verket kan du tro att din katt är fin med sin mat när din katt verkligen har ett problem med matningsrätten, inte maten själv. Om du någonsin har observerat din katt med att använda hans tass för att skopa ut maten, är detta ytterligare en indikation på att din katt kan uppleva whisker -stress. På liknande sätt kommer många katter som matas från en djup, rund skål bara att bete på det övre lagret av mat och undvika maten på botten sedan de mer brant siktade sidorna av skålen.

Lyckligtvis är lösningen på whisker -stress enkel: mata din katt från breda, grunt maträtter. Det finns många kattmaträtter som är utformade särskilt för att minska eller bli av med whisker -stress, eller så kan du bara mata din katt från en bred, grunt maträtt, en tefat eller till och med en pappersplatta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *