Posted on

Hundar upplever i våld i hemmet

När våld inträffar mellan hushållsmedlemmar är husdjur vanligtvis offer för övergrepp. Jag kollade in en hel del artiklar om husdjur, men en i specifikt slog mig den här veckan sedan det berörde ett problem som jag aldrig har trott på tidigare – husdjur som slogs under våld i hemmet.

Artikeln i denna månad (juni 2008) “O, The Oprah Magazine”, med titeln “The Batted Pet” berättade om ett antal situationer där missbrukare torterade eller dödade ett husdjur för att stanna i hantering av en make. Förutom tyvärr är detta en effektiv metod för att hålla kontrollen.

Shelter -invånare som intervjuades för artikeln delade berättelser om försenade försök att lämna en kränkande anslutning eftersom deras husdjur inte skulle ha någonstans att gå. Kvinnor talade om att väga sina husdjurs säkerhet mot sina egna och tänka på de flesta misshandlade kvinnors skyddsrum möjliggör inte husdjur. Att förstå mängden lojalitet, liksom såväl som ett husdjur som ett husdjur erbjuder, jag kan inte föreställa mig att fatta den typen av beslut.

Ett exempel var Susan Walsh, vars Border Collie såväl som två får dödades medvetet av sin man. Fåren sköts, liksom hennes hund var avsiktligt sprang med en lastbil, sa hon. Walsh uppgav att hon stannade i ett kränkande äktenskap delvis av rädsla för vad som kan inträffa för att hon skulle stanna husdjur om hon lämnade.

“Offer för våld i hemmet kan vara motvilliga att lämna en kränkande koppling av rädsla för vedergällning på sina husdjur,” uttalade Joanne Bourbeau, chef för Humane Society of the United States New England Regional Office, i en HSUS -nyhetsmeddelande.

Maine var den allra första specifika för att göra det möjligt för domare att inkludera djur i skyddsorder för personer som söker säkerhet från missbruk, enligt “O.” Nio andra specifikationer har gjort exakt samma sedan. Jag funderar på att kontakta kvinnors skydd i mitt område för att fråga om någon typ av invånarna där har husdjur som kan vara i fara.

För mer information om skyddsorder som inkluderar husdjur, bläddra i uppfyllandet av webbplatser: hsus.org, americanhumane.org samt aspca.org.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *