Posted on

Hur man ökar din hunds impulshantering – 5 tips

Det här publiceringen handlar om exakt hur du ökar din hunds impulskontroll. Eller självkontroll.

Med det antyder jag att hjälpa din hund att hantera hans impulser till saker som att ta mat, jaga katten, gnälla, nippa, skälla eller hoppa.

Det handlar om mentor lite tålamod!

Min hund Remy är ett exempel på en hund med extremt begränsad impulskontroll, så jag kommer att arbeta med allt detta bästa tillsammans med dig!

Varför Impulse Manag är avgörande för hundar

Att öka din hunds impulshantering är avgörande i allmänhet eftersom det kommer att hjälpa honom att vara en mycket mer välskött hund.

Även om vi ofta fokuserar på att få våra hundar såväl som valpar för att stoppa en viss “dålig” vana som att hoppa eller nippa eller skälla, är det extremt viktigt att arbeta med att förbättra hundens allmänna självkontroll eftersom det kommer att spillas ut i all träning.

En hund som lär sig en del impulshantering kommer att ha en enklare tid att hindra sig själv från att hoppa på gästerna, skälla vid katt eller ta tag i muffins från bordet, till exempel.

Tecken på att din hund har lite impulskontroll

Innan vi går in på exakt hur du kan öka din hunds impulskontroll vill jag dela några traditionella indikationer på att din hund kan kräva lite arbete (Remy!).

Alla hundar har troligtvis problem med minst 1 eller 2 av dessa exempel, men om din hund verkar ha problem med nästan alla dessa behöver han troligen lite arbete med impulskontroll!

Tecken på låg impuls hanterar hos hundar:

Lyssnar inte
Betalar inte ränta för dig på promenader
Lätt distraherad eller kan inte fokusera
Omogen
Oförskämd i allmänhet
Verkar hyper eller orolig många av tiden
Steg runt rymden ofta
Skäller på allt
Whines ofta
Kan inte sitta still och kan inte koppla av
Blir frustrerad snabbt och skällar
Tar tag i godis eller mat
Blir besittande leksaker eller mat
Inget tålamod
Hoppar på människor eller tassar på människor
Kommer inte att stanna när det får höra
Munnar eller biter människor som en valp
Besatt av hämta eller leksaker
Mat eller behandla besatt
Bitar i handen för att få godis

Återigen är det bara några allmänna exempel. Alla hundar skäller eller gnäller ibland, stress och ångest samt aggression kan utlösas av ett antal problem såväl som många hundar är “oförskämda” om de har haft lite träning.

Men om din hund verkar vara form till många av ovanstående kategorier, skulle det vara en utmärkt plats att börja!

Oroa dig inte, ganska mycket ovanför förklarar min hund Remy så att du inte är ensam. (Gud hjälpa mig.)

Hur man ökar din hunds impulshantering – 5 idéer

Det finns många metoder för att öka din hunds impulshantering men jag valde att hålla denna lista till fem idéer. Jag ser framåt för att höra dina exempel i kommentarerna.

1. Arbeta med grundläggande lydnadsförmåga

Sitt, ner, stanna.

Detta är en grund för att bygga lite självkontroll.

De flesta av oss kan ta reda på exakt hur vi ska instruera en hund att sitta, ner och stanna, men den svåra delen arbetar med denna vardag för att utveckla en bunnsolid grund.

Vi borde alla arbeta med våra hundar varje dag på dessa grunder så att de kommer att sitta, ligga och stanna kvar på kommandot även i distraherande områden eller när de inte känner för det.

Uppenbarligen börjar det i huset i några sekunder såväl som då kräver vi att leta efter metoder för att göra svårigheter mycket mer såväl som mer.

Kanske är det något så enkelt som att be dem att stanna och sedan släppa godis på marken som en distraktion. Kanske ber det dem att ligga innan de går ut på en promenad.

Eller kanske vi ber dem att ligga och stanna en hel minut innan de äter snarare än 3 sekunder.

Alla våra hundar är på olika nivåer så långt som grundläggande lydnad såväl som det alltid finns, alltid utrymme för förbättringar.

Jag kan inte spänna tillräckligt exakt hur väsentliga dessa grundläggande faktorer är.

Ofta, när någon mailar mig och frågar exakt hur man kan hindra henne hunden från att hoppa eller exakt hur man kan hindra henne hunden från att skälla, beror det på bristen på lydnadsträning.

Om din hund inte kommer att sitta när du blir frågad utan några distraktioner, kan exakt hur i jorden kaninen kan ha självkontrollen att inte hoppa på någon i en intressant miljö?

Att ta alla typer av träningsklasser kan verkligen hjälpa. Inte besatt av vilken “stil” är bäst. Alla typer av träning är vanligtvis mycket bättre än ingen träning.

2. Begär en enkel uppgift innan din hund får vad han vill

Leta efter små metoder för att belöna din hund för tålamod och självkontroll.Det här handlar inte om att vara “dominerande” eller “alfa”. Det handlar om att motivera klientbeteende.

Du vill inte ha en krävande, oförskämd hund. Du vill ha en artig hund.

Så om din hund tappar på dig om uppmärksamhet, be honom att ligga innan du husdjur honom.

Detta är bara ett exempel. Nej, jag antyder inte att du inte kan måla helt gratis tillgivenhet då och då! Jag hänvisar till krävande, oförskämda hundar. I vissa fall kräver de lite “tuff kärlek.”

Om din hund är upphetsad att gå ut på en promenad, be honom att sitta eller ligga vid dörren. Exakt samma går innan du äter eller spelar med en leksak eller går in i hundparken eller vad det än kan vara.

*Gillar den här artikeln? Få realistiska tips om hundträning e -postmeddelanden när en vecka. Klicka här

3. Spela “Lämna det/ta det” -spel för att öka din hunds impulskontroll

Med denna typ av spel upptäcker hunden för att hantera sin impuls för att ta tag i maten.

Det finns alla slags videor om detta såväl som du kan ändra reglerna för att forma dig såväl som din hund.

Den version jag är många bekant med är Canine Fitness Instructor Susan Garretts spel “It’s Yer Choice”.

Jag kunde inte upptäcka en fantastisk video, men den nedan från en annan fitnessinstruktör ger dig en allmän idé.

Du börjar med att hålla små godisar i din stängda hand. Låt din hundnäsa såväl som din stängda hand såväl som den andra han slutar att knuffa eller slicka handen, du öppnar handen som en belöning och paus.

Om han går för godisarna stänger du handen igen. Om han väntar, plockar du upp en godbit från din andra hand och tillhandahåller den till honom.

Inget krav på att ange “lämna det.” Din hund upptäcker verkligen på egen hand att om han är tålamod får han behandlingen. Det är hans alternativ att få behandlingen eller inte. Inget verbalt kommando nödvändigt.

Mycket snabbt kommer hunden att upptäcka att backa bort från din hand för att få maten snabbare. Till och med Remy upptäckte detta praktiskt taget omedelbart, liksom övningen som fastnade hos honom. Det är verkligen kul att se dem upptäcka detta så snabbt.

Därefter kan du ställa in maten på marken, som fitnessinstruktören utför i videon ovan.

Om han går efter maten innan du säger “ta den” skulle du bara täcka den med din hand (förutsatt att han inte är mat aggressiv).

Du kan arbeta med dessa spel med hjälp av hundens måltider om du matar torr mat. Mata en del av eller hela hans mat för hand när du arbetar med impulsen hanterar såväl som “ta det.”

Vi gillar att träna med de mjuka, ryckiga godbitarna som kallas Wellness Well Bites.

4. Använd en klickare och arbeta med att utforma nya beteenden

En klickare är ett extremt användbart verktyg eftersom du kan “markera” de vanor du söker efter det omedelbara det inträffar. Bullret såväl som tidpunkten för en klickare är mycket mer konsekvent än en persons röst.

Anledningen till att en klickare kan hjälpa till med Impuls -hantering är eftersom hunden fattar beslut på egen hand. Han väljer vilka beteenden att utföra för att få “klicka” såväl som behandlingen.

Beställ en klickare här.

Rude, “impulsiva” vanor från min hund som att hoppa på mig eller försöka ta tag i godis får honom ingenting.

Att sitta, ligga (eller vad vi än arbetar med) får honom att klicka och en godbit.

Det är en annan metod för träning jämfört med den mycket mer konventionella metoden för mig som berättar min hund vad jag ska göra.

Hans bit -sinne går till jobbet när han försöker ta reda på vad jag vill få “klicket.” Se mitt inlägg: Typiska klickträningsfel.

Du kan använda klickaren för att träna beteenden som:

Plats
Se på mig
Tricks som snurr, rulla över eller spela döda

5. Förstå när du ska berätta ditt hund nr

Det finns en tid för att gå in och tillhandahålla ett fast “nej.”

Du måste välja när det är bästa att bortse från oförskämt beteenden från din specifika hund såväl som när du kräver att gå in såväl som ett fast “nej” eller till och med ge en korrigering med koppeln.

Detta kan brus hårt för vissa människor, liksom oss alla tränar annorlunda, men med mina hundar finns det specifika beteenden som jag inte tolererar.

Att knarra eller lunga på mina katter är ett exempel.

Båda mina hundar har provat detta några gånger, vanligtvis över mat eller skyddat en hundbädd.

Jag blir bäst i deras bubbla och ger ett fast “nej.” Inte skriker (eller åtminstone försöker jag att inte skrika). Bara en fast, lugn “Nej” Sedan ger jag det kyliga taget i några sekunder och ignorerar hunden.

Att arbeta med alla tidigare exempel är extremt väsentliga över det långvariga för att bygga självkontroll. Men jag tror att det är okej att gå in på evenemanget och ge ett fast “nej” så att din hund får meddelandet, “Åh, ok, det är rynkat på. jag fattar.”

Vilka koncept har resten av er för exakty Hur ökar du din hunds impulskontroll?

Som ni ser finns det en rad metoder du kan arbeta för att öka din hunds impuls Hantera från grundläggande lydnad till att konditionera beteenden du vill använda positiv förstärkning.

Låt mig förstå vilka koncept du har i kommentarerna.

*Gillar den här artikeln? Få realistiska tips om hundträning e -postmeddelanden när en vecka. Klicka här

Ytterligare resurser:

Stoppa hundens gnäll
Hur man lugnar din hyperhund
Stoppa din hund från att hoppa på besökare
Stoppa en valpbit
Hur man får din hund att vara lugn offentligt

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *