Posted on

Leo’s Birthday

AddThis Sharing ButtonShare till FacebookFacebookFacebookShare till TwittertwittertwitterShare till PinterestPinterestPinterestShare till Moreaddthismore5

Onsdagen den 27 mars kommer Leo att bli 1! När hans födelsedag närmar sig kan jag inte låta bli att påminna om Leos valp. Praktiskt taget för ett år sedan kom Leo in i världen och såg ut som en liten potatis med ett huvud, ben och en svans, och ungefär två månader senare tog jag hem min lilla, 13-lb Leo. I vissa fall är det svårt att tro hur mycket han har förändrats och vuxit på bara 1 år! Även om han fortfarande tror att han är 13 kg, är han nu cirka 80 kg.

Under det senaste året har vi varit tvungna att oroa oss för så många saker som rör Leos hälsa, beteende och tillväxt. Under hans valphet handlade det om positiv förstärkning, socialisering och att se till att allt som hände var OK. Jag kan inte säga hur många gånger jag googlade saker som “När borde min fyra månader gamla valp förlora sina mjölktänder” eller “vad som händer när min valp förlorar alla sina hundar på tre dagar”. Ja, jag är seriös. På en spännvidd på bara tre dagar förlorade Leo alla sina hundar och såg ut som en tandlös goof (se fjärde bilden nedan). Att tänka på det nu, det är roligt, men när jag var orolig var något fel. Det verkade som om varje vecka i hela Leos valp hade en annan upplevelse som utbildade både oss och Leo.

Jag har naturligtvis färre bekymmer nu. Jag oroar mig inte längre Leo kommer att bli skadad när hundarna på parken går upp på honom, och jag oroar mig inte heller för att Leo inte kommer att bli en väl uppförd och väl socialiserad hund. Vi måste ha gjort något rätt! Nu oroar jag mig för att hålla naglarna trimmade, tänder borstade och vikten underhålls. Jag har läst och har fått höra att det är så enkelt för hundar som Leo att bli överviktiga. När Leo hoppar in eller ut ur min bil kan jag inte låta bli att tänka på några gemensamma problem som Leo kan ha när han blir äldre. Jag har redan börjat honom på gemensamma tillskott för att hålla lederna starka.

När det gäller hans födelsedag kommer jag att kasta honom en liten fest och vill baka honom och hans valpvals några hundvänliga muffins. Om någon har några bra recept, skicka dem med (jag är inte en bra bagare).

Håll ögonen öppna nästa vecka för bilder från Leos födelsedagsfest!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *