Posted on

Kommer min valp att kunna hålla den medan jag är på jobbet?

Vad måste du göra med en 8 veckor gammal valp när du går till jobbet?

En läsare mailade mig nyligen den frågan. Han och hans partner skulle båda vara borta i minst åtta timmar, tre dagar i veckan och inte kunna komma hem under lunchen.

Jag trodde att detta skulle vara ett bra ämne att ta upp med tanke på att många av er har mött en liknande situation. Vissa människor har bara inte flexibiliteten att komma hem varje dag för lunch som jag gjorde när jag adopterade Ace.

I det här fallet visar det sig att läsarens mamma kan kontrollera valpen på de livliga dagarna. Sätt att gå “mormor!”

Och allvarligt, hur charmig är denna valp? Hon är en keeshond som heter Zoey.

Kommer min valp att kunna hålla den medan jag är på jobbet?

Jag ville gå igenom detta ämne och få dina tankar om vad en ny valpägare kan göra.

Om vi ​​pratar om en 8 veckor gammal valp kommer hon uppenbarligen inte att kunna hålla den i åtta timmar. Det skulle bara vara för länge. Även om ägaren bara är borta i fyra timmar eller så åt gången, kan det fungera OK.

Om du arbetar på heltid eller går i skolan på heltid och nyligen har antagit en valp, är följande några alternativ att tänka på. (Vänligen dela dina egna idéer i kommentarerna.)

Använd en kennel

Jag föreslår alltid att du använder en kennel för en valp som lämnas ensam. Detta är inte bara avgörande för potträning, utan det hjälper också till att hålla valpen säker och tyst när den är hemma ensam och ur problem! En kennel hjälper till att ställa in en valp för framgång på så många sätt.

Vissa människor vägrar att använda kennlar, och det är deras val. Om du inte använder en kennel, skulle jag åtminstone hålla valpen i ett visst område i huset, till exempel i köket eller ett duschrum blockerat med en barnport.

Ändå, om du arbetar åtta timmar i rad, kommer valpen inte att kunna hålla den så lång, även om hon är i en kennel. Så att gå vidare …

Kom hem under din lunchpaus

Detta är det mest uppenbara valet, förutsatt att ditt schema möjliggör det.

Om du kan göra det hem till lunch, även i fem minuter under de första två till tre veckorna, kan det räcka för att få dig igenom.

Om din chef är en djurälskare kanske han eller hon inte bryr sig om du behöver justera ditt schema tillfälligt så att du kan komma hem för att släppa ut din valp. Det skadar inte att fråga.

Hyr en husdjursledare eller en kompis för att låta valpen ut för dig

Oavsett om du anställer en professionell husdjurshundvandrare, en husdjursitter, en vän, familjemedlem eller granne, är poängen att denna person kommer att vara ansedd och släpper din valp för dig en eller två gånger mitt på dagen.

Jag är en husdjursvalare och husdjursitter själv så att jag kan säga att det finns några fantastiska proffs där ute som kan göra ditt liv enklare! Det handlar om att hitta den perfekta personen.

Om du hellre vill be en kompis eller en granne att släppa ut din valp, fungerar det också. Du har tur att ha det som ett alternativ! Jag föreslår att du betalar den personen för att göra det värt sin tid, även om hon kommer att umgås med din löjligt söta valp! Naturligtvis kommer vissa kamrater bara frivilliga att göra detta åt dig, och det är också fantastiskt.

Ta din valp till daghem för husdjur

Jag är en liten split på Dam Dog Daycares eftersom vissa bara är dåligt hanterade med alldeles för massor av hundar som går vilda. Det är typ av en fri för alla och ett bra ställe för hundar att lära sig dåliga vanor.

Å andra sidan, om du kan hitta en fantastisk daghem för husdjur, är detta bättre än att ställa in din valp för misstag hemma. Om jag hade en valp och inte kunde komma hem vid lunch, skulle jag förmodligen ta valpen till daghem med tanke på att jag inte är ett fan av människor som rör mitt hus när jag inte är där. Det är precis så jag är.

Vissa daghundar med husdjur har valpprogram som är inrättade där valparna kommer att spela och umgås, och arbetarna kommer att hjälpa dem med potträning och grundutbildning. Alla daghem skapas inte lika, så gör din forskning och hittar en bra innan du ens tar med din valp hem om du kan.

Daghem kan bara vara en tillfällig sak för den första månaden eller så om du inte vill betala för den här tjänsten på lång sikt. Detsamma gäller om du anställer en husdjurshundvandrare.

Last Resort – valppottkuddar, falska gräsmatta eller tidningar

Du vet att jag inte är ett fan av valppottkuddar eller falskt husdjursgräs inomhus.

När jag tränar en valp är mitt mål att ta den valpen utanför. Jag använder inte tidningar eller kissa kuddar eller något liknande. Jag har sett alltför många fall (alltid små hundar) där hundarna tycker att det är OK att kissa på mattor, kuddar, husdjursbäddar, etc.

Ändå är jag förnuftig och ofta har du bara inte ett annat alternativ.

Jag förstår att du kanske inte har pengar för att anställa en husdjurshundvandrare. Jag förstår att du kanske inte ens får en lunchpaus.

Jag kan bara tänka på möjlighetenBindningar som vissa människor hanterar, och jag tror inte att det måste hålla någon tillbaka från att äga en hund. Även om du kanske vill överväga att anta en vuxen, pottränad husdjurshund kontra en valp.

Men låt oss säga att du redan har valpen, och nu är ditt enda alternativ att lämna honom något att kissa på medan du är på jobbet.

Du kan använda valppottkuddar, falska gräsmatta för hundar eller avsedda tidningar. Det är en personlig preferens och det beror också på hur mycket du vill spendera.

Det finns några saker jag vill nämna med det här alternativet:

Antag inte att valpen vet vart man ska gå i pott.

Såvida inte en uppfödare eller skyddsfrivillig redan har lärt henne att gå i potta på tidningar eller en kissa dyna, vet hon inte att göra detta. Mycket troligt måste du vägleda henne och belöna henne för att kissa på rätt plats.

Var man ska sätta potten dynan

Jag kan tänka på två alternativ, men dela dina idéer.

Jag är verkligen tveksam till det här första alternativet (*till och med mycket mer tveksam nu efter att detta har publicerats – vad tycker resten av er?), Men här är det:

Lägg kissa dynan (eller tidningen) på ena sidan av en ganska stor husdjurskennel eller låda. Lägg valpens säng i andra änden. Helst skulle valpen kissa på dynan och sova på hennes säng, för hon skulle inte vilja kissa på sin säng.

Det finns verkligen inga garantier.

Det finns en god chans att du ställer in din valp för en riktigt dålig rutin för att kissa i hennes låda. Så jag rekommenderar att detta är en sista utväg.

Ett annat alternativ, och jag tror att detta är det bättre alternativet i många fall, är att sätta en träningspenna runt din valpens kennel eller att placera hennes kennel i ett duschrum eller kök med en babygport upp.

Du skulle lägga hennes säng i hennes kennel och en kissa dyna utanför kenneln i det inställda området. Helst skulle detta utrymme vara så litet som möjligt för att minska hennes chanser att kissa på golvet.

Återigen vet valpen inte automatiskt att kissa på dynan eller tidningarna. Du kommer att visa henne. Du kan behöva bara täcka hela utrymmet med tidningar till en början, så ju mindre utrymme, desto bättre.

Så snart din valp realistiskt kan hålla den hela dagen, skulle du ta bort kissa kuddar eller tidningar och börja lämna henne i hennes kennel. Om hon är i sin kennel kommer hon inte att kunna kissa på golvet. Så återigen är kenneln ett användbart verktyg för att ställa in husdjurshunden för framgång.

Okej, vad tycker resten av er?

Har någon av er mött det här problemet tidigare? Några tränare där ute som kan lägga till detta?

*Detta inlägg består av anslutna länkar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *