Posted on

Förhindra Clipper Cord -problem

av Jeff Andrews
19 december 2014

Vissa groomers har upplevt sladdproblem med klippare som har spänningsomvandlare i slutet av sladden. Dessa omvandlare anpassar 120 volt AC till likströmsström som kör din klippare. DC -motorer har mycket mer vridmoment och verkar hålla hastigheten bättre i hård kappa. På grund av den extra vikten av några av dessa sladdar bryter de och korts till idealet bakom klipparen. Om omvandlaren dras från vägguttaget och träffar golvet, kan komponenter inuti bryta och få sladden att misslyckas också. Du kan hindra dessa situationer från att hända med några ändringar du kan göra själv.

Sladdarna shorts vid “stressavlastning”, som är den tjocka delen som går in i själva klipparen. Ångestavlastningen är tänkt att vara styv så att resten av sladden, som är tunnare, gör hela böjningen. Men med vridningen och vänder som groomers gör kan detta få sladden att börja kortsluta idealet bakom klipparen. Jag har funnit att genom att använda en zip-tie och zip-bindning av sladden till hängaren i ryggen hjälper det att hålla ångestavlastningen på plats (fig. 1). Vilket i sin tur gör den tunnare delen av sladdvridningen och böj på det sätt som den var utformad till. Om du behöver hängaren för att hänga din klippare, få en avgörande ring och kör den genom hängaren.

Ett annat problem med denna sladd, och alla andra klippare som har en spänningsomvandlare i slutet där du ansluter den, är att sladden blir “död”. Dessa omvandlare, även om de är små, är packade med komponenter. Om du av misstag drar denna omvandlare ur väggen och den träffar golvet, är chansen att en av dessa komponenter bryter är stor, så kommer sladden att bli död och ingen elektrisk energi kommer att gå till klipparen.

Som ni ser finns det en hel del elektronik packade i denna lilla låda (fig. 2). Och det krävs inte så stort för att bryta något inuti om det dras från vägguttaget och det träffar benet på ditt skötselbord. Lösningen? Skaffa en kraftremsa och sätt den på golvet och anslut sedan din sladd med omvandlaren till kraftremsan. Det kan inte falla från golvet, och du har bara sparat dig själv kostnaden för en ny sladd och skicka den för reparationer.

Sammanfattningsvis, om du zip-slips din sladd nu innan den börjar kortsluta och få en kraftremsa för att ansluta den på golvet, tror jag att dina problem kommer att vara över.

Läs alltid alla dina etiketter och manualer och ha en säker dagskötsel! ”

Jeff Andrews är en skarpare i världsklass och ägare av Northern Tails Sharpening, Inc. Han är författare och pionjär för massor av utrustningsunderhållsvideor och hur man gör artiklar som uppskattas av Groomers över hela världen utan kostnad. Jeff är medlem i NDGAA, IPG och NAPCG och brudgummar fortfarande i sin butik i Mobile, AL. 251-232-5353

Total

4

Andel

4

0

0

0

0

Annonser

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *