Posted on

Att välja en veterinär för din husdjur eller katt

AddThis Sharing ButtonShare till FacebookFacebookFacebookShare till TwittertwittertwitterShare till PinterestPinterestPinterestShare till Moreaddthismore

När du väljer en veterinär finns det flera aspekter som potentiella kunder kan lägga mycket mer vikt på än andra. Dessa inkluderar vanligtvis pris, personlig remiss och närhet till ens hem. Jag kommer kort att diskutera vad jag anser vara avgörande saker att leta efter när jag väljer en veterinär. Jag känner att det mest avgörande kännetecknet för att välja en veterinär är någon som inte bara har erfaren inom allmän vetenskaplig medicin och kirurgi med en väl etablerad och omtänksam supportpersonal, utan också en veterinär som är redo att säga en klient ”Jag är inte vet ”när de presenteras med en fråga vet de inte svaret på. Eller åtminstone måste veterinären hänvisa fall till veterinärer som utövar inom olika specialområden inom veterinärmedicin. Eftersom vårt område blir lika specialiserat som mänsklig medicin är det nästan omöjligt för en veterinär att vara skicklig och expert på alla områden inom veterinärmedicin.

Veterinärer kan behandla alla djurarter, även om vi fortfarande för närvarande får samma grundläggande 4 -åriga kärnveterinärutbildningsskolor. Och även om det troligen kommer att förändras snart, där små djurveterinärer grenar ut från de som är intresserade av stora djurmedicin halvvägs genom veterinärskolans utbildning, är det fortfarande den vanliga praxis som alla veterinärer i allmänhet får samma kärnutbildning under sina fyra års veterinärskola .

Om en person utvecklade en specialiserad hud eller matsmältningstillstånd till exempel, skulle den individen omedelbart hänvisas till en mänsklig hudläkare eller gastroenterolog. Samma typ av specialiserings- och remisssystem finns inom veterinärmedicin och måste användas av en allmän veterinärpersonal när det är lämpligt. Det finns för massor av kunder som spenderar tusentals dollar på symtomatiska behandlingar för sina djur, ofta utan någon diagnos, innan de ofta äntligen hänvisas till specialister, ofta har lite diskretionära inkomster eller pengar kvar att spendera för att på lämpligt sätt behandla sina husdjur. Enligt min mening måste dessa hänvisningar inträffa mycket tidigare i många fall. Oavsett om det är internmedicin, oftalmologi, dermatologi, ortopedi eller onkologi (cancermedicin), är hänvisningar avgörande för optimal vård av våra djurskamrater.

En annan avgörande aspekt av veterinärvård är tillgänglighet eller tillgång/hänvisning till 24 timmars akutvård. Som med oss ​​kan hälsoproblem slå våra familjens husdjur när som helst på dagen eller natten, såväl som på helger eller helgdagar. Det är avgörande att din allmänna professionella har antingen tillgång till eller levererar 24 -timmars veterinärvård.

Slutligen överväger jag hur mycket tid en veterinär ägnar sig åt en grundläggande wellnessexamen som är avgörande. Den gamla praxisstandarden var att veterinärer skulle se 4 till 5 individer i timmen. Men med ökande information och utbildning av djurskyddet som behövs i dagens värld ser jag inte hur en veterinär kan göra ett verkligt grundligt jobb utan att tillåta minst 20 minuter för ens en wellness -examen. Jag anser också att det är kritiskt att dagens veterinär är bekant med nuvarande vaccinationsprotokoll och inte över vaccinathundar och katter, med tanke på vår kunskap om rollen över vaccination kan spela vid autoimmuna sjukdomar, allergier och till och med vissa cancerformer.

De flesta kärnvirala vaccinationer behöver inte ges mer än en gång vart tredje år i många fall, och i massor av åldrande och kroniskt sjuka husdjur måste vaccinationer ges med försiktighet, om alls. Varje husdjur måste behandlas som en individ när det hänför sig till vilket och hur massor av vaccinationer ska ges, snarare än ett “ett skott passar alla” -strategi. Slutligen ger remisser med mun till fortfarande en mycket avgörande informationskälla för hänvisningar från vänner eller släktingar. Avstånd och pris skulle vara de minst avgörande kriterierna jag skulle överväga. Jag vet att för den idealiska professionella för min egen djur eller mänskliga familj, skulle avstånd och pris spela den minst avgörande rollen i mitt val av en sjukvårdspersonal.

Veterinärvård

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *