Posted on

Mission Statement

av Marco Lalau
15 december 2014

Vid ett tillfälle i min karriär upptäckte jag att jag var den gnagande chefen som förklarar allas misstag. Jag skulle skylla på de problem jag hade på anställda, kunder, rörmokare och till och med hundarna. Medan jag kostar hela tiden som skyllde alla andra för min situation, kom jag att inse att jag var förlorad i min verksamhet och försökte flytta en miljon olika riktningar på en gång. Till exempel ville jag vara den allra bästa skötselsalongen, ha de allra bästa groomerna och vara lönsamma samtidigt som jag upprätthöll mina låga priser. Men jag skulle upptäcka mig ibland att låta några brudgummar gå förbi inte så perfekt eller så skulle jag grotta till klienttryck på prissättning. Jag skulle inte stanna hos mitt mål i praktiken. Så jag började titta på det större fotot och fråga mig själv “Vad försöker jag uppnå med mitt team, med min skötselssalong och med mig själv?” Jag behövde framställa ett objektivt uttalande för att navigera i min verksamhet till min drömskötsel.

Tro nu på vad som stör dig i din grooming salong. Kanske en otäck chef som inte förstår exakt hur man groom hundar eller en groomer med en hel del tankesätt som inte visar för arbete. Jag vill att du ska tro på alla de frågor som du önskar att du kan ändra vid minskningen av en hatt. Gör en lista över alla dessa saker. Föreställ dig nu i en perfekt värld och visualisera exakt hur den världen skulle se ut. Det kan vara en helt organiserad såväl som ren salong, eller en plats utan mattade hundar. Att tro på alla dina frågor såväl som vad du vill hamna är en utmärkt utgångspunkt för att producera ditt objektiva uttalande.

Kom med ditt objektiva uttalande

Ring en personal som är tillfredsställande och producera ett objektivt uttalande med alla som arbetar i salongen. Om du arbetar på egen hand eller som en mobil groomer kan du till exempel göra ditt personliga mål genom att inkludera alla element i ditt liv, till exempel; Inkludera ditt mål som mamma, som en groomer och som en person.

Föreställ dig vad du vill bli såväl som vad dina slutmål är. Var försiktig med att inte skjuta ner koncept under denna tid i en gruppinställning, eftersom det kan avskräcka dina teammedlemmar från att delta. Teamet måste äga koncepten för att du ska lyckas. När du har brainstormat tillräckliga koncept för att inkludera i ditt objektiva uttalande, börja begränsa dessa idéer. Jag föreslår att du håller ditt objektiva uttalande till en mening. Exempel: Erbjud den största högkvalitativa skötseltjänsten till kunder samtidigt som du bevarar en organiserad såväl som ren salong.

Skapa uppgifter

Gör en lista över alla uppgifter som behövs för att uppnå ditt uppdrag. Det är här detaljerna är viktiga. Dessa actionprodukter kan inte vara vaga eller öppna, som “alla hjälper till att stänga butiken”, det måste vara mer specifikt, som “Dessa är anställdas uppdrag när du stänger butik: Judy städar badkar, Carlos vakuum, Amy stänger Registrera … ”Dessa uppgifter hjälper teammedlemmarna att förstå vad som exakt förväntas av dem. Denna tydlighet gör det möjligt för människor att förstå när de gör något rätt eller i vissa fall något fel.

När du har slutfört att producera specifika uppgifter såväl som ditt objektiva uttalande, placera dem på en affisch eller vit bräde för personal att se.

Påminna såväl som att förstärka

Positiv förstärkning är det allra bästa verktyget för att vägleda ditt team i rätt riktning. Börja med att fokusera på varje individs styrkor genom att visa upp sitt vackra arbete och förbättra en välgjorda uppgifter. Även om positiv förstärkning är stor, kräver du fortfarande att påpeka när teammedlemmarna inte följer uppgifter såväl som det objektiva uttalandet. Ge detta meddelande i rätt ton, som en baskettränare skulle ge sin lagriktning under ett spel. Använd endast en akterberäkning när omständigheterna förtjänar, som en allvarlig omständighet som att inte använda lämplig säkerhet med en aggressiv hund.

Upptäck också för att välja dina strider. Du kan inte lösa alla problem när du inte kan naga ditt team för varje enskilt bit misstag. De kommer att känna att de går på äggskal och det kommer att leda till misstro.

Snart kommer du att börja märka att ditt team arbetar tillsammans med varandra samt potentiellt självpolicy också. Ingen vill vara groomer för att släppa bollen och vara ansvarig för att låta laget.

Föregå med gott exempel

Det är den tiden du är på scenen såväl som alla har ögonen på dig. Motstrid inte dig själv, handlingar talar högre än ord. Till exempel kan du inte säga personalmedlemmarna att behandla klienter såväl som att sedan klaga om en klient så snart de går ut genom dörren.

Att uppnå ditt objektiva uttalande är såväl svårt som tar tid. Tro på det som att gå på en lång resa upp installera Everest. Du kräver att du planerar resan, upptäck ett fantastiskt teamav Sherpas för att vägleda dig uppför berget, samt komma i fysisk form för att anpassa sig till den låga syrenivån samt grov terräng. Ditt mål är att nå toppen av berget. Uppgifterna är alla åtgärder som behövs för att komma till toppen. Det kommer att finnas alla typer av oförutsedda utmaningar som även de allra bästa bergsklättrarna kanske inte förutser, men det är lika mycket som du som ledare att hitta resursfulla lösningar på dessa problem.

Jag motiverar er alla att förkämpa ditt eget objektiva uttalande idag.

År senare, efter att ha arbetat flitigt med mitt uppdrag, upptäckte jag att jag lämnade landet i 30 dagar på semester till Brasilien. Detta var ett riktigt test för mitt team eftersom jag aldrig varit borta så länge. Tack och lov fanns det inga problem så bra som jag verkligen kan njuta av “caipirinhas” (en lime cocktail) på Copocabana -stranden.

Total

1

Andel

1

0

0

0

0

Annonser

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *