Posted on

Live, från Park City, Utah: Det är Sundance Film Festival 2017!

GoodNewsForPets finns på#Sundance Film Festival! Håll ögonen öppna för mycket mer om hur familjens husdjur påverkar både på och utanför skärmen!

Spänningen i Sundance Film Festival 2017 händer både på skärmen och av, med en robust skiffer av paneler och musikföreställningar, av vilka många är gratis och live-strömmade så oberoende film och musikfans kan stämma in var som helst.

John Cooper, chef för Sundance Film Festival, sa: ”Konversationerna som börjar på festivalen och sprider sig långt bortom berget kan nu göra det i realtid. Tack vare våra liveströmmar kan fans av oberoende film och den aktuella i berättelsen ansluta sig till kreativa sinnen, få historier bakom skärmen och lägga till sammanhang till det arbete vi visar upp. ”

Festivalen kommer att live stream båda panelerna i sin långvariga kraft i historieserien. Power of Story: Det nya klimatet, som tillkännagavs tidigare, kommer att sammankalla tidigare vice ordförande för USA: s Al Gore, global entreprenör och filantrop Jeff Skoll, forskare och programföretag Dr. David Suzuki, tidigare president för Maldiverna Mohamed Nasheed, filmskapare Heather Rae, och moderator Amy Goodman.

Som en del av festivalens Art of Film Weekend (26-28 januari), som firar konsten och hantverket av kreativ berättelse, Power of Story: Art of Episodic Writing kommer att samla Gina Prince-Bythewood och Reggie Rock Bythewood (skott skjutna), Larry Karaszewski (The People v. O.J. Simpson), Marti Noxon (till benet), Issa Rae (Insecure), Jill Soloway (Transparent) och moderator Michelle Satter (grundande regissör, ​​Sundance Institute -filmprogram). Även i The Art of Film Weekend kommer de live-streamed kreativa spänningarna: empati kommer att utforska krafterna som formar hur och varför vi säger att vi bryr oss om andra.

En firande av musik och film, som är värd varje år av Sundance Institute Film Music Program som mittpunkten i sin musikprogrammering på festivalen, återvänder i år med en specialutgåva centrerad kring temat ”Det finns en spricka i allt / det är så Light kommer in, ”baserat på texter av Leonard Cohen. Kvällen kommer att innehålla musik och läsningar som firar gratis tal, olika röster och konstens kraft att förena oss och driva oss framåt. Med ett stort utbud av konstnärer, inklusive Common, Jim James, Andra Day, Jenny Slate, Nick Offerman, Hunter Hayes, Ava DuVernay och Gael Garcia Bernal, kommer evenemanget att strömma i 360-graders virtual reality från Festival Base Camp presenterat av Kanada av Kanada Goose till Festival Village presenterad av Acura.

Levande musik på festivalen inkluderar föreställningar på Sundance ASCAP Music Café (gratis och öppen för alla festivaluppgiftsinnehavare 21 och äldre) av Michael Franti, Rooney, Clare Bowen, Josh Kelley och Andy Shauf, och föreställningar på Festival Base Camp presenterade av Kanada Goose av Thundercat, R.Lum.R, Chrome Canyon och Live DJ som sattes av Elijah Wood, Samora Pinderhughes, Lalah Hathaway, Daveed Diggs och Rafael Casal samt den första lokala musikutställningen, med Talia Keys, Joshy Soul & the the the the Cool, Bboy Federation -artister. Den årliga BMI Snowball Showcase kommer att innehålla Angela McCluskey, Paul Cantelon, Sean McConnell, National Parks, Rachel Crow och utfrågningarna.

Andra anmärkningsvärda liveströmda samtal på festivalen inkluderar Cinema Café Daily Seriesof Informal Chats, som i år kommer att inkludera samtal mellan Jon Hamm och Sam Elliott, Kumail Nanjiani och John Cho och andra; Mycket fler konversationer kommer att visas på sundance.org/program kort.

Tre korta filmer från 2017 -festivalen finns tillgängliga online: Dear Mr Shakespeare, en utforskning av Shakespeares avsikter när man skriver Othello; Deer Squad: Filmen, en filmskapares berättelse om att bli viral efter att ha vän med en grupp vilda hjortar i sin trädgård; och Project X, en undercover -resa till platsen för ett doldt partnerskap, baserat på NSA -dokument. Från avsnittet Special Events är piloten till I Love Dick tillgänglig på Amazon.

För datum, tider, platser och biljettinformation för dessa och andra evenemang utanför skärmen, inklusive paneler och levande musik som är värd av våra sponsorer, kolla in sundance.org/festival.

Day One Presskonferens (Streaming Live)
Torsdagen den 19 januari, tolv middagstid PT / 1:00 p.m. MT / 3:00 p.m. ET
Sundance Institute President & grundare Robert Redford kommer att delta i en konversation med institutstödda konstnärer Sydney Freeland (Deidre och Laney Rob ett tåg) och David Lowery (en spökshistoria), modererad av John Horn från KPCC-FM “The Frame”, följde Av en fråga & fråga med press när det gäller Redford, institutets verkställande direktör Keri Putnam och Sundance Film Festival Director John Cooper.

Cinema Cafe: Jon Hamm och Sam Elliott (Streaming Live)
Lördag 21 januari, 10:30 PT / 11:30 MT / 1:30 p.m. ET

Post-sanning och konsekvenser (Streaming Live)
Lördag 21 januari, 1:30 p.m. PT / 2:30 p.m. MT / 4:30 p.m. ET
Filmgemenskapen delar en BASIC -princip för journalistik i ifrågasättande samhälle och utmanande politiska ortodoxier. Men hur strider vi med ett samhälle efter sanningen? Avtar en faktabaserad delad verklighet, kan media tala över klyftan? Journalisten David Folkenflik (NPR), filmskaparen Peter Nicks (The Force), filmskaparen Laura Poitras (Project X) och journalisten James Risen (New York Times) utforskar hur vi återlegerar sanningen.

En firande av musik och film
Lördag 21 januari, 6: 00-9: 00 p.m. PT / 7: 00-10: 00 p.m. MT / 9:00 P.Midnight ET
Centrerat på temat “Det finns en spricka i allt / det är så ljuset kommer in” baserat på texter av Leonard Cohen, gå med oss ​​för en kväll med musik och läsningar som firar gratis tal, olika röster och konstens kraft att förena oss och driver oss framåt. Musikföreställningar från Common, Andra Day, Hunter Hayes, Jim James (My Morning Jacket) och Rotana Tarazbouni med högtalare inklusive Gael Garcia Bernal, Ava DuVernay, Jenny Slate, Rory Kennedy, Nick Offerman och mycket mer att tillkännages.

Power of Story: The New Climate (Streaming Live)
Söndag 22 januari, 1:30 p.m. PT / 2:30 p.m. MT / 4:30 p.m. ET
Vi lever i ett nytt klimat och inte bara det som skapats av den globala uppvärmningen. När våra politiska utsikter förändras mot djupare förnekande och företagsintressen arbetar för att dölja historien och vetenskapen, hur kan visuella berättare skapa nya berättelser som förändrar konversationen, kulturen och kanske världen? Tidigare vice president Al Gore, den globala entreprenören och filantropen Jeff Skoll, forskare och programföretag Dr. David Suzuki, tidigare president för Maldiverna Mohamed Nasheed, filmskapare Heather Rae och moderator Amy Goodmandiscuss hur filmskapare kan höja förståelsen och brådskan bland poliser och allmänhetens allmänhet .

Cinema Cafe: Kumail Nanjiani och John Cho (Streaming Live)
Måndag 23 januari, 10:30 PT / 11:30 MT / 1:30 p.m. ET

Women in Science (Streaming Live)
Tisdag 24 januari, 13:00 PT / 2:00 p.m. MT / 4:00 p.m. ET
Även om kvinnor har genomfört banbrytande vetenskapligt arbete i århundraden, berättas deras berättelser för sällan. Varför finns det fortfarande relativt få kvinnliga forskare, i den verkliga världen och på skärmen? Hur avbildas de i film? Gå med i kognitiv neurovetenskapsman Heather Berlin (Science går till filmerna), systemingenjör Tracy Drain (NASA Jet Propulsion Lab), manusförfattare Nicole Perlman (Guardians of the Galaxy), filmskaparen Jennifer Phang (fördelaktig) och moderator Nell Greenfieldboyce (NPR). Stöds av Alfred P. Sloan Foundation.

Power of Story: Art of Episodic Writing (Streaming Live) – Art of Film Weekend
Torsdag 26 januari, 1:30 p.m. PT / 2:30 p.m. MT / 4:30 p.m. ET
Det episodiska berättande landskapet fortsätter att utvecklas, inspirerande banbrytande arbete som är befolkat av oförglömliga karaktärer. Inte längre begränsat av standardproduktions- eller distributionsplattformar, oberoende konstnärer och medier undersöker hur man når och upprätthåller publiken under förändrade tider. Gå med i Gina Prince-Bythewood och Reggie Rock Bythewood (skott avfyrade), Larry Karaszewski (The People v. O.J. Simpson), Marti Noxon (till benet), Issa Rae (Insecure), Jill Soloway (I Love Dick) och Moderator Michelle Satter (Sundance Institute) i konversation om att skapa och navigera i framtiden för episodisk berättelse.

Titta här: Crafting VR Narratives – Art of Film Weekend
Torsdag 26 januari, 3:30 p.m. PT / 4:30 p.m. MT / 6:30 p.m. ET
Lynette Wallworth (kollisioner) och Saschka Unseld (kära Angelica) är i framkant av ett framväxande medium. Wallworth undersöker ofta miljö- och sociala rättvisa -teman i sitt arbete, och UnsED skapar en samling VR -filmer med känslor i deras kärna. I den här bränderna Chat kommer filmskaparna att jämföra anteckningar om att skriva och regissera för en 360-graders skärm.

Kreativa spänningar: Empati (Streaming Live) – Art of Film Weekend
Fredag ​​27 januari 2017, 9:00 PT / 10:00 MT / Twelve Noon ET
Detta är inte din normala panel. Gå med oss ​​för kreativa spänningar: Empati för att utforska krafterna som formar hur och varför vi säger att vi bryr oss om andra. I en konversation som uttrycks genom rörelse avslöjar deltagarna sin inställning till frågor där de står i rummet. Kan konst göra människor mycket mer toleranta? Är det möjligt att empatisera med dem som inte delar våra kärnvärden? Var “står” i syftet med konst? Presenterat av Sundance Institute Theatre -programmet, i samarbete med IDEO.

Producenters konfidentiella – Art of Film Weekend
Fredag ​​27 januari, 13:00 PT / 2:00 p.m. MT / 4:00 p.m. ET
Producenter ses vanligtvis som en films konstruktionsförare – maskerad för att hitta finansiering och att hålla sig på budget och i tid. Men sällan erkänns de som konstnärer. Gå med producenterna Alix Madigan-Yorkin (L.A. Times) och Joslyn Barnes (Strong Island) i en intim konversation med moderator Anne Lai (Sundance Institute) för att höra om deras tuffaste misslyckanden, deras stoltaste stunder och vad som fortsätter att inspirera var och en av dem som en som enkreativ kraft.

Vision Builders: The Art of Production Design – Art of Film Weekend
Lördag 28 januari, 13:00 PT / 2:00 p.m. MT / 4:00 p.m. ET
Produktionsdesigners arbete sträcker sig långt utöver bygguppsättningar. De formar Storyworlds, skapar komplexa miljöer som utvecklar berättelser, utvecklar karaktärer och formulerar teman. Men hur bygger du en hel värld (på en budget) – och integrerar känslor, psykologi och andra immateriella tillgångar? Produktionsdesigners David Gropman (staket), Jeannine Oppewall (L.A. Confidential) och Inbal Weinberg (Blue Valentine) utforskar hur begrepp blir verklighet.

Sundance Film Festival®
Sundance Film Festival har introducerat globala publik till några av de mest banbrytande filmerna under de senaste tre decennierna, inklusive pojke, djur i Southern Wild, Fruitvale Station, Whiplash, Brooklyn, tjugo meter från stjärna, livet självt, cove, slutet av turnén, Blackfish, Me och Earl och den döende flickan, otroligt storlek mig, dope, lilla fröken solsken, sex, lögner och videoband, reservoarhundar, Hedwig och den arga tummen, en obekväm sanning, dyrbar och Napoleon -dynamit. Festivalen är ett program för Non-Profit Sundance Institute®. Festival sponsorer 2017 inkluderar: presentera sponsorer – Acura, Sundancetv, Chase Sapphire® och Canada Goose; Leadership Sponsors – Adobe, AT&T, DirecTV, Omnicom, Stella Artois® och YouTube; Sustaining Sponsors – American Airlines, Canon U.S.A., Inc., Creators League Studio, Daydream, Francis Ford Coppola Winery, Geico, Hollywood Reporter, IMDB, Jaunt, Kickstarter, Oculus och University of Utah Health. Sundance Institute erkänner viktigt stöd från Utahs guvernörskontor för ekonomisk utveckling och staten Utah som festivalvärdstat. Stödet från dessa organisationer hjälper till att kompensera festivalens kostnader och upprätthålla institutets året runt program för oberoende konstnärer. Leta efter den officiella sponsorförseglingen på deras platser på festivalen. sundance.org/festival

Sundance Institute
Sundance Institute, som grundades 1981 av Robert Redford, är en ideell organisation som levererar och bevarar utrymmet för artister inom film, teater och nya medier att skapa och trivas. Institutets signaturlaboratorier, beviljande och mentorskapsprogram, som ägnas åt att utveckla nytt arbete, äger rum under hela året i USA och internationellt. Sundance Film Festival och andra offentliga program kopplar publik till artister för att antända nya idéer, upptäcka originalröster och bygga ett samhälle som ägnas åt oberoende berättelse. Sundance Institute har stött sådana projekt som Beasts of the Southern Wild, Fruitvale Station, Sin Nombre, det oupptäckbara kriget, The Square, Dirty Wars, Spring Awakening, A Gentleman’s Guide to Love and Murder and Fun Home. Gå med i Sundance Institute på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Feature Photo av Travis Wise, som används under en Creative Commons -licens. Inga ändringar gjordes.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *