Posted on

Vad är holistisk veterinärmedicin?

AddThis Sharing ButtonShare till FacebookFacebookFacebookShare till TwitterTwitterTwitterShare till PinterestPinterestPinterestShare till MoreadDthismore2

Under de senaste åren har det ökat intresset för både människan såväl som veterinärområden för att använda olika holistiska metoder för att antingen behandla akut eller kronisk sjukdom som ett sätt att förebygga sjukdom i framtiden. Enligt min mening är det främsta skälet till räntesatsen inom dessa områden misslyckandet med traditionell medicin att ta itu med de flesta kroniska och särskilt immunmedierade sjukdomar, där kroppens eget immunsystem reagerar mot sig själv. Beroende på vilket organsystem som är målet för immunsystemattacker kommer att avgöra vilka symtom som kommer att upplevas såväl som vilka sjukdomar som så småningom diagnostiseras.

De flesta av de specifika kroniska sjukdomarna behandlas normalt med kraftfulla immunundertryckande mediciner utöver antibiotika, som vanligtvis saknar någon typ av vetenskaplig giltighet eller kliniska studier om deras fördel. Två av de största exemplen som jag kan nämna i vardagens veterinärmetod är katter som drabbats av kattens urinvägsinflammation, förstås som katt urologiskt syndrom (FUS) samt hundar som diagnostiserats med degenererande skivor i ryggen. Både kortison, icke-steroida antiinflammatoriska mediciner (NSAID), liksom antibiotika används ofta i båda situationerna, även om bitdata säkerhetskopierar deras effektivitet i båda syndromet.

Det är sedan misslyckandet av samtida traditionell medicin i så typiska såväl som frustrerande kroniska tillstånd och/eller sidoeffekterna som ses med många läkemedel, varför klienter söker läkare som upptäcker eller är skickliga i andra behandlingstekniker. Och medan mina traditionella veterinärbröder ofta kommer att nämna brist på bevisbaserad medicin såväl som dubbelblind placebhanterade studier för att tala ut mot att använda gratis medicinska modaliteter, slutar de arbeta för att inse att det mesta av daglig traditionell veterinärmedicinsk metod är baserad på privat erfarenhet, liksom inte baserat på sin egen vetenskapliga utformning av “bevisbaserad” medicin. En metod som är ganska hycklande enligt min mening.

Och även om traditionell medicin är underbar att behandla akut sjukdom såsom akut traumapatienter eller frakturer, i de flesta situationer kommer det kort för att verkligen förbättra långvarig hälsa och välbefinnande hos de patienter som drabbats av kronisk sjukdom. I motsats till fler såväl som fler mediciner behövs för att hantera olika kliniska symtom såväl som syndrom, eftersom kroppen så småningom försvagas över tiden.

Medan människor såväl som husdjur kan leva något längre än för år sedan, är vi också sjukare under längre perioder, liksom verkligen i yngre åldrar än vi någonsin var tidigare i medicinens historia. Som vi alla vet har detta lagt en betydande ekonomisk börda för detta land, liksom dess beroende av kostsamma traditionella och farmaceutiska medicinska behandlingar såväl som operationer. Vi har sett en liknande ekonomisk börda också på djurskyddet, eftersom många har hamnat för att vara för att säga det minsta, vid epideminförstärkningarna i autoimmun sjukdom i vår omhuldade katt och hundkamrater som bara var sällsynta några få några få Årtionden sedan.

Anledningen till att många läkare nu ser ut att bli utbildade i holistiska metoder är eftersom det är processen att undersöka generationshälsa och välbefinnande hos människor såväl som djur i motsats till bara en privat tillvägagångssätt. I stället för att titta på yttre bakterier eller utanför stressfaktorer eller agenter utanför kroppen som triggers av åkommor av både människor såväl som husdjur, ser alla riktiga holistiska mediciner på patientens egen “terräng” såväl som medfödda svagheter eller känsligheter som som Anledningen till att sjukdom inträffar i första hand.

Genom att koncentrera sig på patientens sida av saker med metoder eller läkemedel som förbättrar kroppens helande förmågor, snarare än att förlita sig på kraftfulla undertryckande mediciner såväl som operationer, det är grunden för såväl lång livslängd som hälsa. Holistisk medicin inser också att vad som helst på eller i kroppen, vare sig det är med diet, vaccination eller bekämpningsmedel kan ha en kort såväl som långsiktig inverkan på hälsan och välbefinnandet hos en känslig privat över tid. Det är därför det är så viktigt att mata en hälsosam dietplan när Hippocrates the Fader of Medicine uttalade. ”Låt maten vara din medicin”.

Holistisk veterinärmedicin har ökat exponentiellt under de senaste åren för att hantera detta växande krav samt efterfrågan på liten djurveterinärmedicin. Medlemskap i organisationer som American Holistic Veterinary Medical Association, Academy of Veterinary Homeopathy, American Veterinary Chiropractic Society, liksom Worldwide Veterinary Acupuncture Society har tagit fart de senaste åren. För att upptäcka mer om dessa olika modaliBand, inklusive var man kan upptäcka en utbildad veterinärutövare i dessa områden, liksom exakt hur de kan vara till hjälp för särskilt kroniskt sjuka husdjur, kan man börja på webbplatserna www.ahvma.org samt www.drpitcairn.com

När du söker en holistisk veterinär är det viktigt att se till att de är tillräckligt utbildade inom sitt specifika intresseområde och att de får kontinuerlig fortbildning varje år. Precis som det finns en utmärkt variation i traditionella veterinärmedicinska färdigheter såväl som praxis, kan exakt samma anges för holistiska veterinärläkare, särskilt eftersom det växer räntesats samt en ekonomisk nisch som ses inom detta område inom veterinärmedicin.

Veterinärvård

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *