Posted on

Grooming the Rescue Feline

av Kim Raisanen
30 augusti 2017
Som en del av min företagsmodell har jag implementerat en belöning till ägare av nyligen omfamnade katter i området. När en katt räddas från alla typer av regionala skydd, erbjuder jag min preliminära service gratis. Detta har visat sig vara en win-win-metod för att förvärva kunder förutom att ta hand om sin nya hushållsmedlem under många år framöver.

Om att tillhandahålla en tjänst för helt gratis inte är möjligt i din salong, kanske du kan erbjuda en speciell kostnad eller lägga till en extra service.

Skyddskatter finns i alla storlekar, former, raser, åldrar, funktionsnedsättningar, bakgrunder samt temperament. Det är uppfriskande för mig att inte förstå vad som kommer in nästa. Den nya ägaren kan ge mig en kort sammanfattning om kattens vanor när jag gör den allra första möten, men det är något helt annat när du har den katt på ditt bord. Du kräver att du kan “läsa” kroppsspråket samt förstå de icke -verbala ledtrådarna som alla katter ger oss. När du behärskar det är det att sköta dem en bit kaka.

Grooming -behoven hos en just nyligen omfamnad katt kan vara tidskrävande och kan telefonsamtal för lite extra tålamod från min sida. Kylen kan vara alltför orolig eller rädd, med rätta, men av mig att ta spädbarnssteg samt arbeta inom kattens gränser kan sätta scenen för en livslång päls kompis såväl som en trogen kund.
Annonser

När en räddad katt kommer in gör jag en extra ansträngning för att vara lugn och kontrollerad. Jag ber ägarna att stanna och hjälpa till att försäkra honom om att han kommer att tas om hand och inte släpps såväl som kvar. Det handlar om att förvärva räkningen på katten genom att inte driva honom ur hans komfortzon.

Det allra första besöket kan inkludera en enkel kamning samt en nagel trim eller partiell nageltrim. Kanske är det allt katt kan tolerera den här gången. Det finns tillfällen att jag kommer att kamma den här typen av katt medan de vaggas i ägarens knä. Det handlar om att bry sig såväl som inte över att stimulera katten. Den här metoden har hjälpt mig såväl som att katten fortsätter att hitta några månader, går de skötselnerna snabbare, smidigare och ännu mer i detalj.

Å andra sidan finns det “Nosy Roseys” i kattvärlden som finns tillgängliga för deras allra första expertbrudgum. Dessa kattungar är de utgående som vill kolla in den här nya atmosfären och inte kunde bry sig mindre om att jag ger dem ett bad så länge de kan greppa sidan av min badkar och titta runt. De är så distraherade över denna nya omgivning att de ivrigt följer min fortsatta skötsel.

När jag har dem lindade i varma handdukar efter badet, sätter jag mig ner med dem en minut eller två samt förstår dem bättre. Det är den perfekta tiden att torka ansikten samt städa öronen hela tiden medan de fortsätter att berätta för dem vilken fantastisk uppgift de gjorde i badet. Jag ifrågasätter i vissa fall om katterna jag talar med verkligen förstår mig eller om det är tonen i min röst såväl som äkta som för dem som de plockar upp. Vad det än är, det fungerar.

Dessa preliminära GOS för att på samma sätt hjälpa till att odla en dialog mellan mig såväl som ägarna om fördelarna med att bevara pälsen hemma. Jag föreslår alltid att de köper en kam och nageltrimmer medan de är här, liksom många av dem. Jag demonstrerar lämpliga metoder och har dem att kamma sin katt så att de slutade vara bekväma med kammen.

Försöker jag tjäna mycket mer pengar genom att sälja dem en kam? Ja, men lika viktigt, jag hjälper dem att få en känsla för att hantera deras husdjur såväl som i rutinen att kamma. Jag har inte tappat en klient genom att visa dem exakt hur man tar hand om sin katt. Om något, har jag fått deras räkning på såväl som respekt såväl som dessa kunder snart slutade vara stamgäster.

Både katter såväl som ägare kan dra nytta av varandra under mini -växande hemma. Jag föreslår att kammen läggs av TV -fjärrkontrollen så att den snabbt är tillgänglig. Min slogan är “När Chance ger sig själv, dra nytta av det”. Betydelse, om kammen är såväl beredd som kattens uppmärksamhet, är omständigheten idealisk för att låta bindningen börja.

Sammantaget kan katter kräva lite mycket mer tålamod från oss, men när de tillhandahålls en möjlighet kan de visa sig vara fantastiska tillägg till våra salonger. Jag känner att jag har åstadkommit en fantastisk prestation när en ny katt återvänder och tänker på mig. Den pålitliga anslutningen uppskattas av oss båda. Om du inte redan har gjort det, presentera dig för dina regionala räddningsgrupper och få betalt av head-butter fram till de adopteras. När de adopteras kan deras ägare extremt väl söka dig utifrån räddningens remiss. ✂

Total

18

Andel

18

0

0

0

0

Annonser

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *