Posted on

Slip Leads for Dogs – Är en slip Lead ett bra val för din hund?

I det här inlägget delar Lindsay flera skäl att använda en slipfack och om det är perfekt för din hund. Sedan granskar Barbara det nya sliprep koppeln från Mighty Paw.

Vad är en slip lead?

Hej, det är Lindsay! En slipled är en grundläggande koppel som slingrar sig själv (som en choke -krage eller glidkrage). Det skapar ett 2-i-1-koppel/krage-system men du kan också bara lämna din hunds normala krage på.

Denna typ av koppel är ett bra alternativ för hundar som är tränade men som fortfarande behöver några milda påminnelser då och då. Till exempel visste mitt gamla husdjurs -ess hur man skulle häl och uppmärksamma men han var fortfarande 70 kilo och alltför intresserad av att hälsa andra hundar eller följa näsan ibland. (2020 UPDATE: ACE har gått bort.)

Slip leder försiktigt under spänning och lossar snabbt igen när spänningen är borta. Av denna anledning är det en fantastisk koppel för lydnadsträning och för att gå en husdjur som redan har lite koppelfärdigheter.

En slipledare var inte optimal för min Weimaraner Pup Remy när han var yngre. Det skulle vara för hårt på hans hals hela tiden eftersom han inte har någon mening att sluta dra! Men slipledningen är bäst för hundar som har lite träning eller är milda dragare.

Se vårt inlägg: Hur man hindrar min husdjurshund från att dra.

Skäl att överväga en slipled för din hund

Är en slip ledning ett bra val för dig? Här är lite mer information om hur en slip lead kan hjälpa.

1. Extra kontroll när du går din hund.

En slipled är ett bra alternativ om du vill ha lite mer kontroll över din husdjur än den konventionella spännen och koppel du använder. För många hundar kommer en slipled inte att stoppa dragningen så mycket som en prong krage eller en mild ledare skulle göra, men inte alla hundar behöver dessa typer av verktyg.

2. Värdefull för utbildning som innebär arbete utanför koppeln.

Ibland behöver du en koppel som snabbt och enkelt kan glida på och utanför din husdjur, till exempel under smidighetspraxis eller tävlingar, fältarbete, dockdykning, etc.

En slipledare är ett bra alternativ om du gör någon form av övning utanför koppel eller äventyr med din husdjur där du behöver snabbt slippa koppeln av. Om du till exempel kolla in en husdjursstrand eller husdjurspark ofta.

3. Fantastiskt för allmän lydnadsutbildning.

Slipledningar för hundar hjälper till att arbeta med lydnad som häl, särskilt när man går i cirkulära mönster (som en lydnadsklass).

Det är inte det bästa för utomhuskraftspromenader där du går i en rak linje (till höger, Remy?) Såvida inte din husdjur har lite träning redan. Det var ett bra val för mitt äldre husdjurshund ess.

4. Säkerhet.

Räddningen jag volontär med användningssledningar för sina hundar vid adoptionsevenemang för att hindra hundarna från att glida ut ur sina vanliga krage. Anledningen till att en glidledare är säkrare för dem är att den försiktigt strammar runt halsen under spänning.

Detta förhindrar att hundarna oavsiktligt glider ut. Tro mig, detta händer alldeles för vanligtvis på vanliga krage.

5. Det är bra för att snabbt gå ner i en lös hund.

Ja, du kan snabbt glida detta på din egen hund, men det är också värdefullt om du behöver koppla någon annan slumpmässig husdjurshund du stöter på. Det är inte alltid säkert att nå ner och ta tag i hundens krage, för att inte tala om att fumla runt för att klämma en koppel till D-ringen.

Ibland är det bara snabbare och säkrare att slinga en slipled runt valpens nacke. Jag vet att jag har hjälpt ett par förlorade hundar att komma hem och det var en liten husdjur som försökte bita mig om jag räckte till hans krage. Men han ville förbli tillräckligt nära så att jag lätt kunde ha kastat en slipled över honom.

6. Bra för husdjursvandrare/husdjurssittare att ha till hands.

SIP -leder är funktionella verktyg för husdjursvandrare och husdjurssittare som arbetar med en mängd olika husdjursraser som skiljer sig mycket i storlek. Det är både bekvämt och ekonomiskt att ha några slipledningar till hands snarare än att investera i krage och kopplar för olika klienthundar.

7. Passar nästan vilken hund som helst.

Loop-änden som förvandlas till en krage kan justeras för att passa nästan alla hundar, från en shih-tzu till en boxare och fantastisk dan!

8. Mycket lättare att glida över potentiellt aggressiv eller rädd hund.

Aggressive or fearful dogs can bite, especially when you’re getting too close to their head and neck area. Det är mycket mindre farligt att koppla dem med en glidledare med tanke på att det gör att du kan hålla ett hälsosamt avstånd från huvudet.

9. good for vet techs, groomers, boarding kennels – easy to slip on.

That’s why slip leads are a terrific option for vet techs, groomers and staff at boarding kennels. lots of unsocialized dogs are fearFul och visar aggressivt beteende när deras ägare är ur sikte och veterinärtekniken, groomer eller boardingspecialist måste hantera dem.

När du inte får använda en slipledare:

1. För valpar och små hundrasraser. Slip Leads kan sätta för mycket tryck på den växande ryggraden och halsen på en valp, så att de bara får användas på vuxna hundar. Halsarna hos små husdjursraser som råtta terrier och chihuahuas är också för känsliga för en slip ledning.

2. För mycket hårda dragare. Om en husdjurshund drar ihållande kommer glidledningen att strama åt att kunna skada hundens luftrör och ryggrad. Det är mycket mer effektivt och säkert att använda en huvudkrage eller en stång krage i det här fallet.

3. Som en bindning/oövervakad. Detta kan vara ett tvåfaldigt problem. Om proppen på slipledningen inte fungerar på lämpligt sätt och lossnar, kan husdjurshunden lätt manövrera huvudet ur slipfältet och fly.

Å andra sidan, om proppen fungerar ordentligt, kan en slipfack dra åt utan begränsning och skada hundens nackområde hårt. Det beror på att husdjurshunden inte kan gå tillbaka ur den.

4. För hundar som tuggar kopplar lätt. Det är särskilt sant för tunna sliphalsar som inte erbjuder mycket motstånd mot att räkna ut doggie -tänder. Den mäktiga tassslipkopplaren är ganska tjock och robust, men en stark tuggare kunde fortfarande tugga igenom den med beslutsamhet.

Mighty Paw Slip Rope Leash Review

Den mutt och mäktiga tassen är partners och Mighty Paw släppte nyligen en helt ny sliprep. Barbara kommer att dela sin recension av den här produkten!

Hej alla, Barbara här! Jag skriver för den mutt regelbundet, och idag skulle jag vilja dela mina tankar om Mighty Paw’s Slip Rope -koppel.

Jag har nyligen kontrollerat det med flera av mina husdjurshundklienter samt min egen husdjur Wally och min rumskamrats husdjur Lila. Wally är en Feist -blandning på 40 pund och Lila är en Pomeranian -blandning på 15 pund. Husdjurshundens gångkunder är 100 kg Mastiff Caymus, 75 lb Lab Mix Bailey och 25 lb Beagle Maggie.

Hur den mäktiga tassens sliprep fungerar

Som Lindsay som beskrivs i den första delen av denna artikel, är sliplippor en speciell typ av koppel som inte klipps till en krage. Med det sagt, slingrar det mäktiga tassslipslätten genom sig själv och skapar en koppel-krage-kombination.

Öppna helt enkelt krage slingdelen tillräckligt stor för att passa din hunds nacke och sedan glida den över hundens huvud. Du vill placera krage slingan en del av det mäktiga tassslipslätten direkt bakom hundens öron för att den ska fungera på lämpligt sätt och stoppa mild dragning.

Stopparen skjuts sedan tätt upp till metallringen i köp för att hålla krage slingan på plats. Det är placerat på lämpligt sätt när du kan passa två fingrar under kragen.

Att sätta den mäktiga tassens sliprep i koppeln på Wally

Du måste kunna passa två fingrar under kragens del av slipfältet

Funktioner i den mäktiga tassslipslätten

6 ft lång, orange rep koppel.
En storlek passar alla. Fungerar med små, medelstora och stora hundar.
Enkel och bekväm koppel-krage-kombination.
Starkt och långvarigt material. Den är konstruerad med 1/2 tum tjock premiumklättrare rep.
Väderbeständig design med lätt vikt.
Stoppar mild dragning.
Reflekterande gängor. Det är vävt under hela repets längd och ger säkerhet när det är mörkt ute.

15 lb Pomeranian mix lila

25 lb Beagle Maggie

40 lb feist mix Wally

75 lb Lab Mix Bailey

100 kg mastiff caymus

Stor synlighet i svagt ljus

Fördelar med den mäktiga tassslipslätten

Klättrarens rep är långvarig och robust.
Stopparen går inte lätt och håller slingkragen på plats.
Synligheten i svagt ljus är exceptionellt med denna slipfack.
Längden på 6 ft är bäst för promenader och artig koppel av promenader.
Kan sköljas lätt om det blir smutsigt.
Bara $ 12.99 på Amazon och Mightypaw.com.

Nackdelar av den mäktiga tassslipslätten

Kommer bara i en storlek och en färg.
Den 1/2 tum bredden gör det inte bra för de känsliga halsarna hos små hundratraser.
Inte för lungor och starka dragare.

Barbaras sista tankar om den mäktiga tassens sliprep koppel

Jag har använt Slip Rope -koppel mycket på sistone, särskilt på min husdjurshund som går klienter. Det är ett funktionellt gångverktyg jag kan använda på 90% av mina klienter, varför jag håller det i min bil på alla sätt nu.

Jag kan emellertid inte använda den här slipskytten på några utvalda husdjurskunder för attDe är mycket starka dragare och har en tendens att länga på andra hundar. Åtdragningen av glidfältet skulle sätta alltför mycket tryck på halsen och ryggraden och sannolikt orsaka skador i dessa områden.

Jag skulle inte heller kunna kontrollera dem med glidrep koppel. Jag går hundar vars koppelmaner är så fattiga antingen på huvudkrage eller krage.

Jag är lite bummed på att det inte finns någon läderversion av det mäktiga tassslipslätten, men det är bara en personlig preferens för mig. Mitt favorit koppelmaterial kommer alltid att vara läder eftersom det är så mjukt på mina händer men ändå mycket hållbara. Jag lägger en respektabel mängd värde på detta eftersom jag går massor av hundar varje dag.

Med det sagt, jag rekommenderar det mäktiga tassslipslättet som ett funktionellt verktyg att ha runt för hundar som drar lite och som en backup -koppel om den vanliga kragen går sönder. Den säljer för $ 12,99 och är tillgänglig på den mäktiga PAW -webbplatsen och på Amazon.

Gillar någon av er en slipfack?

Låt oss veta i kommentarerna!

Relaterade inlägg:

Martingale -krage för hundar

Vattentät husdjurskrage

Mest avgörande information att sätta på en hunds ID -tagg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *