Posted on

Behandla Feline Diabetes

AddThis Sharing ButtonShare till FacebookFacebookFacebookShare till TwittertwittertwitterShare till PinterestPinterestPinterestShare till MoreadDthismore32

När katter åldras är de benägna att några av exakt samma degenerativa medicinska tillstånd som människor är. Två av de mycket mer typiska hormonella sjukdomarna som ses hos katter inkluderar diabetes mellitus samt hypertyreos. Den mest typiska typen av diabetes som ses i katt är där förmågan att skapa insulin har övergående eller permanent minskat. En av de mest betydelsefulla såväl som många väsentliga element när det gäller den höga förekomsten av denna fråga hos katter är den speciella utfodringen samt förslag på torr mat endast dieter till våra kattvänner.

De flesta torra kattmat är fulla av bearbetade kolhydrater, vilket gör att de kan göras till en torr kibble -form. Inte bara är sådana livsmedel ett enormt faraelement för att upprätta kattens urinvägsjukdomar (känd som Fus eller Feline Urologic Syndrome), kronisk uttorkning, njursvikt samt fetma, men matning av sådana dieter till en naturligt köttätningstyper som katt är definitivt är definitivt Ett recept för förödande hälsa. Till och med tämjade katter är obligatoriska köttätare, vars matsmältningskanaler är utvecklade för att äta huvudsakligen kött. Användningen av så många kolhydrater sätter anmärkningsvärd belastning på levern såväl som andra metaboliska vägar, liksom har visat sig spela en direkt funktion i olika bukspottkörtel, matsmältning och leverstörningar hos katter.

I själva verket, när en katt diagnostiseras med diabetes, är ett av de allra första stegen en veterinär kommer att ta en katt på en “catkins” (inget kolhydrat, högt fett, högt proteinköttbaserat) diet. Tyvärr borde detta vara ett förebyggande förslag från många veterinärer innan en så seriös patologi utvecklas. Om det fångas tillräckligt tidigt kan diabetes till och med vara reversibel genom att övergå till en icke-kolhydratdietplan för katten. Och även om de i människor såväl som för lägre grader hundar, kan orala receptbelagda mediciner som glipizid i vissa fall vara användbara för att hantera diabetiska individer, är dessa orala mediciner mycket mindre framgångsrika hos katter. Nuvarande insuliner som används av många veterinärer inkluderar humulin N -insulin, lantus/glargin -insulin samt prozinkinsulin för katter. Även om många av dessa insuliner behöver recept för U-100 insulinsprutor, behöver det nyare vetsulininsulinet speciella sprutor som kallas U-40-sprutor.

Bland de mer exceptionella dieterna inkluderar hemlagade köttbaserade dietplanrecept, som förklarats i boken av Anitra Frazier som kallas Natural Cat, eller de mycket mer naturliga kommersiella konserverade husdjursmatens dieter av Wysong eller Pet Guard. Det finns många användbara kosttillskott för diabetiska katter inklusive proantozon, naturvetenzymer samt probiotika samt mycket ren omega 3. Dessa produkter utgör den endokrina buntavtalet. Dessutom är tillskottet DMG-vätska eller Vetri-DMG också fantastiskt för att hjälpa till att balansera blodsockernivåerna.

Feline HealthDiabetes

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *